Update cookies preferences

Cambodja Ontdekkingstour 8 dagen

Cambodja Ontdekkingstour 8 dagen. Een 8-daagse ontdekkingstour door Cambodja met onvergetelijke hoogtepunten. 

Met o.a. Phnom Penh, Battambang koloniale huizen, Siem Raep en natuurlijk de Angkor Wat.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Phnom Penh.

Dag 2

Phnom Penh aankomst.

Aankomst in Phnom Penh waar u wordt verwelkomd door de lokale Go-Asia medewerker. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes.

Dag 3

Phnom Penh Citytour.

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes.

Dag 4

Phnom Penh – Battambang.

Na het ontbijt reist u naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zullen we in Battambang arriveren. Na het inchecken in het hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen.

Dag 5

Battambang Citytour.

U maakt met de gids een tour door de omgeving van Battambang. U bezoekt Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Vervolgens bezoekt u de Wat Ek Phnom, een 11e-eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang. ’s Middags zult u kennismaken met enkele culturele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. Ook bezoekt u een weverij en een handwerkcentrum.

Dag 6

Battambang – Siemreap.

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Siem Reap. Na aankomst transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad.

Dag 7

Siemreap Citytour.

Het hoogtepunt van Siem Reap is natuurlijk Angkor Wat, één van de wereldwonderen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken per tuk tuk. Uw bezoek wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw ‘herontdekt’. Er zijn diverse tempels te bewonderen, zoals de Bantaey Wat, de Phnom Bakheng en de Bantaey Kdei, die prachtig tussen de rijstvelden ligt. Daarnaast zijn tempels als Ta Prohm en Preah Khan zeer de moeite waard vanwege de min of meer oorspronkelijke staat waarin de Fransman Henri Mouhot ze in 1860 aantrof. Klimplanten, mossen en lianen overwoekeren de galerijen, torens en beelden. De wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven de zo overvloedig bewerkte tempelcomplexen een extra mysterieuze sfeer. Eten & drinken: een leuk adres is restaurant Arun, een traditioneel Khmerrestaurant. Natuurlijk kunt u ook de gids vragen naar zijn favoriete restaurant, hij zal graag een reservering voor u maken.

Dag 8

Kampong Khleang – Siemreap.

Om 8 uur vertrekt u naar Kampong Khleang, hoewel het de grootste ‘floating village’ van Tonle Sap is komen er nog niet zo veel toeristen. Tijdens het droge seizoen is het prachtig om te zien dat de huizen tot 10 meter boven de weg reiken. U loopt rond om het dagelijkse leven te aanschouwen. In de regentijd reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen. Een lokale familie neemt u mee in hun bootje om de schitterende omgeving en huizen te zien. Een taxi boot brengt u terug naar wal. Aan het begin van de middag bent u weer terug in Siem Reap.

Dag 9

Siemraep - vertrek met internationale vlucht.

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor de transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht.

Dag 10

Aankomst Amsterdam.

Einde rondreis.

Dag 12

Binnenlandse vlucht Mountain Wuyisha – Xiamen.

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor de transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht.

Gallerij