Update cookies preferences

Zuid India & strand 18 dagen.

India; een droom tussen het verleden en heden! Go-Asia nodigt je uit om deel uit te maken van een spectaculaire 18-daagse rondreis met 5000 jaar oude invloeden en tradities. Ontdek op deze rondreis de betoverende steden. Je zult je verwonderen over de natuurlijke schoonheid van het land. Geniet van de magie en het mysterie van oude culturen, vrijwel ongerept sinds het begin van de moderne tijd. Voel de spiritualiteit die het leven op dit prachtige subcontinent doordringt.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam of Brussel (dag 1).

Vlucht van Amsterdam naar Chennai.

Dag 2

Aankomst Chennai (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst op de luchthaven van Chennai staat je chauffeur je al op te wachten. Na een korte kennismaking brengen we je naar het hotel. s’ Middags maken we een citytour door Chennai en bezoeken we de Sri Kapaleeswarar Tempel en de Sri Parthasarathy .

 

Chennai, ook wel bekend als Madras, is de hoofdstad van Tamil Nadu. Deze exotische staat is ook wel bekend om zijn houwwerken in de tempels en zijden sari’s. Het is de 4e grootste stad van India. In vergelijking met andere grote steden van India, is het hier minder druk en vervuild. Chennai was de 1e nederzetting van de East India Company. Het werd opgericht in 1639 op een stuk land aangewezen door de Raja van Chandragiri, de laatste vertegenwoordiger van de Vijyanagar heersers van Hampi.

 

De Sri Kapaleeswarar Tempel, werd in 8e eeuw gebouwd door de Pallava heersers. De tempel is gewijd aan Lord Shiva en heeft een aantal prachtige sculpturen, waaronder de bronzen afgoden van 63 Saivite Saints (Nayanmars) waarvan de buitenste zeldzame exemplaren zijn. Niet Hindoes mogen niet de belangrijkste aanbiddingplaats binnenbetreden.

 

De Sri Parthasarathy tempel is gesitueerd bij Triplicane in de buurt van het beroemde strand van Marini in Chennai. De tempel ligt op een 1.5 hectare groot gebied en werd gebouwd door de Pallavas in de 8e eeuw. De tempel, gewijd aan Lord Krishna (Parthasarathy) bevat beelden van de vijf incarnaties van Vishnu. Het heeft ook een klein heiligdom gewijd aan Vedavalli Ammai, Vishnu's echtgenoot.

 

Na deze excursie ben je vrij om naar het strand te gaan.

Dag 3

Chennai – Mahabalipuram (70km - 1,5 uur).

Na ontbijt nog even ontspannen in het hotel. Vandaag rijden we van Chennai naar Mahabalipuram. Onderweg we bezoeken we Kanchipuiram. Kanchipuram was de hoofdstad van de vroege Chola koningen in de 2e eeuw voor Christus en een Pallava hoofdstad tussen de 6e en 8e eeuw . De koningen van de Vijayanagar dynastie regeerde Kanchipuram van de 14e tot de 17e eeuw. Kanchipuram is een van de zeven meest heilige pelgrim plaatsen voor de hindoes. Kanchi heeft ongeveer 126 tempels en een aantal meer in de omgeving. Er zijn verschillende grote tempels zoals de Ekambaranatha Chidambaram (hemel), Sri Kalahasti (lucht), Thiruvanaikoil (water) en Tiruvannamalai (vuur). De stad ook bekend om haar zijden sari’s, biedt toeristen een cultuur welke ongetwijfeld een van de rijkste en meest intelligente is van de wereld. s’ Middags maken we een excursie door Mahabalipuram, een klein dorp gelegen aan de zee. Het was de tweede hoofdstad van de Pallava koningen van Kanchipuram. De stad wordt ook wel Mamallapuram genoemd en heeft een 20km lang prachtig strand en figuren gehouwd uit rots en steen. De sculpturen zijn interessant omdat het alledaagse beelden laat zien. Dit in tegenstelling tot de rest van de staat Tamil Nadu, waar overwegend goden en godinnen te zien zijn. We bezoeken Krishna Mandapam, een van de eerste tempels met beelden in het steen gehouwen. Het toont oa Krishna dat de berg Govardhana optilt, om zijn verwanten te beschermen tegen de woede van Indra, de God van de regen. Pancha Pandava Rathas zijn prachtige structuren welke dateren uit de 7e eeuw en bevinden zich in het zuidelijke einde van Mahabalipuram. Deze Rathas (wagens) zijn vijf in getal en gesneden uit een enkele steen. De vijf rathas zijn architectonische voorlopers van de Zuid-Indiase tempels. De Shore tempels werden gebouwd in 7de eeuw, tijdens het bewind van Rajasimha, en vertegenwoordigen de laatste fase van Pallava kunst. Deze mooie en romantische tempels, geteisterd door wind en zee, zijn zo indrukwekkend dat ze zijn toegevoegd aan de World Heritage monumenten. De twee torens van de tempels bevatten een heiligdom voor de Heer Vishnu en voor Lord Shiva.

Dag 4

Mahabalipuram - Kanchipuram (65km - 1,5 uur).

Vrije dag aan het strand.

Dag 5

Mahabalipuram - Pondicherry (130km - 3 uur).

We rijden s’ ochtends naar Pondicherry. Deze plaats was een voormalige Franse kolonie en herbergt een ongewone combinatie van de Europese en Indiase tradities. Haar geschiedenis gaat terug naar Agastya, de gerespecteerde wijsheer van het zuiden, die zijn hermitage hier bouwde in 1500 voor Christus. Het werd een deel van India in 1954, maar de sporen van haar geschiedenis vind je terug in de kerken, straten en een aantal koloniale gebouwen. Een extra attractie is de stad Auroville, een oase van vrede en verlichting.

 

Op weg naar Pondicherry, zie je een landschap welke typerend is voor het Deccan plateau. Opvallend rode aarde en diepgroene vegetatie, voornamelijk cashewnoten en palm, vormen een prachtig landschap.

 

We bezoeken de Sri Aurobindo Ashram opgericht door de filosoof-heilige Sri Aurobindo in 1926. Hij stichtte hier uit eigen idealen een vreedzame gemeenschap. Zijn geestelijke leerlingen vormen een synthese van yoga en moderne wetenschap. Het is ook zijn laatste rustplaats.

 

Op de Ashram’s handgemaakte papierfabriek kan men de mooiste papieren producten kopen. We bezoeken ook de Sacred Heart Church met zijn Gotische architectuur en gebrandschilderde ramen. Onderweg zien we de lokale mensen een vreemd spel spelen met ijzeren ballen, welke vroeger een Franse vorm van vermaak was.

Dag 6

Pondicherry - Chidambaram - Tanjore (190km - 4 uur).

Vandaag rijden we na het ontbijt door naar Tanjore. Onderweg bezoeken we de Siva Nataraja tempel in Chidambaram en de Airatesvara Tempel in Darasuram. De Nataraja tempel is gelegen in het centrum van Chidambaram stad en heeft een oppervlakte van 40 hectare. Het dak van het sanctum sanctorum is bedekt met gouden platen. De godheid van de tempel wordt vertegenwoordigd door de lucht, een van de vijf elementen van het universum en staat bekend als Akasa Lingam. Dit om aan te geven dat God ook bestaat in de vrije ruimte. Dit is de tempel van de Cosmic Dancer, waar de godheid Nataraja heet.

 

We brengen ook een kort bezoek aan de Airatesvara Tempel in Darasuram. Deze tempel is een prachtig voorbeeld van de 12e eeuwse Chola architectuur. Kolommen met unieke miniatuur sculpturen staan vooraan de tempel. In een grote sculptuur valt een leeuw een olifant aan, symbool voor de triomf van het Hindoeïsme tegen het Boeddhisme.

 

Bij aankomst Tanjore inchecken in het hotel. Rest van de dag vrij.

Dag 7

Tanjore -Trichy – Srirangam - Tanjore (65 Km - 2 uur).

Tanjore was de hoofdstad van de keizerlijke Chola dynastie duizend jaar geleden. We bezoeken vandaag eerst de Sri Brahadeeswaar tempel. De Sri Brahadeeswaar tempel gebouwd door Raja Raja in 1010 is de bekroning van de Chola architectuur. De koepel werd ervaardigd uit een stuk graniet en weegt naar schatting 80 ton. De koepel werd geplaats via een 4 km lange oprit, vergelijkbaar met de werkwijze van de bouw van de Egyptische piramiden.

 

We maken ook een excursie naar het Nayak Paleis vlak naast de tempel, gebouwd door de Nayaks en de Marathas. Het heeft enorme gangen en ruime zalen, een kunstgalerij en een bronzen beeld uit de Chola Periode.

 

s’ Middags brengen we een bezoek aan Trichy en Srirangam. Trichy, gelegen aan de oevers van de rivier de Cauvery, werd genoemd door Ptolemaeus in de 2e eeuw voor Christus. Het is ook India’s grootste centrum voor de productie van kunstdiamanten.

 

In Trichy we bezoeken de beroemde Rock Fort tempel, een spectaculair monument welke op een enorme rots ligt. De rots rijst plotseling op uit de vlakte over de oude stad. Dit tempelcomplex is een verzameling van 3 tempels, de Manikka Vinayakar tempel aan de voet van de heuvel, de Uchhi Pillayar Koyil op de top van de heuvel en de Taayumaanavar Koyil (Shivastalam) op de heuvel.

 

In Srirangam we bezoeken de Sri Ranganathaswami Tempel. De tempel van Ranganatha is de grootste in India, en zeer belangrijk en heilig voor alle hindoes. Srirangam wordt ook vermeld als de Nava Graha Sthalas, ofwel tempels welke de planeten representeren. Het is omgeven door 7 concentrische ommuurde binnenplaatsen met 21 prachtige toegangspoorten. Binnen de muren zijn verschillende heiligdommen en bazaars.

 

Na een dag vol interessante excursies keren we terug naar Tanjore.

Dag 8

Tanjore – Madurai (200km - 4 uur).

Vandaag een mooie rit naar Madurai alwaar we een citytour gaan doen. Madurai is meer dan 2500 jaar oud en de tweede grootste stad van de Tamil Nadu. Het is een belangrijk cultureel en commercieel centrum. Hier wordt nog steeds Tamil gesproken in de zuiverste vorm. De stad is in de vorm van een lotus opgezet. Het moderne Madurai is ontluikend industrieel centrum, hoewel de uitgestrekte rijstvelden, stoffige wegen en de drukke bazaars het doen lijken op een groot dorp. Moderniteit heeft ook Madurai bereikt, maar niet ten koste van haar rijke en traditie en cultuur.

 

Madurai is ook de thuisbasis van een groot aantal tempels die de verfijnde architectonische werken van weleer weespiegelen. Er zijn vele toeristische atrracties in Madurai welke je vreugd en opwinding zal opwekken. Deze stad is meer de moeite waard om te bezoeken!

 

We bezoeken het Tirumala Nayak Paleis, een gracieus gebouw gebouwd door Thirumalai Nayaakar in 1636. De schilderijen, gravures en de ontwerpen tonen de verbazingwekkende talenten van de Nayak Koningen. Een klassiek voorbeeld van de van de Indo-Saraceense stijl is de gebeeldhouwde koepel zonder dat deze wordt ondersteund door liggers of spanten.

 

We brengen ook een bezoek aan de grote Meenakshi tempel gewijd aan de gemalin van Shiva met zijn torenhoge Gopurams. Godin Meenakshi en Lord Shiva zijn de belangrijkste goden van de tempel. De tempel heeft 985 fraai gebeeldhouwde pilaren die samen de duizend pilaren Mandapa Hal vormen. Al eeuwen is de tempel het middelpunt voor literatuur, kunst, muziek en dans.

 

s’ Avonds ben je getuige van de interessante Aarti ceremonie bij de Meenakshi Tempel. Hierna terug naar het hotel.

Dag 9

Madurai - Periyar (137km - 4 uur).

Periyar is Zuid-India’s meest populaire wildreservaat, het omvat een gebied van 777 m2. Het is vooral bekend om zijn olifanten. Het park heeft een schilderachting meer in het hart van het natuurpark. Gevormd door de bouw van een dam in 1895, dit reservoir kronkelt rond de contouren van de beboste heuvels, die een eeuwige bron vormen voor de lokale fauna. Het dichte bos en de verscheidenheid van de flora behoren ook tot de toeristische bezienswaardigheden van Periyar. Er zijn bomen van meer dan 100 jaar oud en 50 meter hoog. Het wildreservaat heeft een frisse lucht door het vochtige loofbos en geeft je de kans om van de rust en sereniteit te genieten.

 

s’ Middags maken we een rit op een olifanten en bezoeken we plantages en specerijen.

Dag 10

Periyar – Munnar (124km - 3 uur).

 

Munnar is een plaats mooi gesitueerd in de Kannan Devan heuvels. Voor degenen die niet omringd willen worden door drukte is dit de beste plaats om te verblijven, er heerst een serene rust. Munnar heeft veel groen, meren, stuwmeren en een aantal hoogst geplaatste theeplantages van de wereld. Hier vind je ook goede faciliteiten voor avontuurlijke sporten. Het is gelegen in het Oostelijke deel van Kerala en bevindt zich op een hoogte van 1524 meter.

 

Onderweg van Periyar naar Munnar kun je vele theetuinen zien die zich verspreiden over honderden kilometers als een groen tapijt. Het is een plek welke moeilijk te beschrijven is, je vindt hier een dunbevolkt gebied ver weg van de drukte en vervuiling van de grote steden.

 

We bezoeken in Munnar de Raja Malai, de hoogste piek in deze plaats, waar je Neel Thar (berggeiten) kunt zien en een uitzicht over de Muttupetty dam.

Dag 11

Munnar.

Vrije dag.

Dag 12

Munnar – Cochin (153km - 4 uur).

Na je ontbijt in je hotel verplaatsen we ons van Munnar naar Cochin. Hier maken we in de middag een stadstour. Cochin is een prachtige stad gelegen aan de westkust van India, tegenover de Arabische Zee (ook wel de Koningin van de Arabische Zee genoemd). Het is de cultuur en het erfgoed centrum van Kerela. In de cluster van eilanden is Cochin de commerciële stad van Kerela en heeft een van de mooiste natuurlijke havens in de wereld. Kochi was het centrum van de handel met het oude Rome met handelswaar als peper, parels, fijne zijde, katoen, honing, olie, kaneelblad, gember en indigo.

 

We rijden naar Mattancherry, waar we de Joodse synagoge en het Nederlandse Paleis gaan bezoeken. De Joodse synagoge, gebouwd in 1568, is de oudste synagoge van de gememebest. Het werd vernietigd door een bombardement tijdens de Portugese inval in 1662 en werd weer herbouwd door de Nederlanders.

 

Het Mattancherry Palace ofwel het Nederlandse Paleis, werd gebouwd door de Portugezen maar later bewerkt door de Nederlanders. Het Paleis heeft een mooie collectie van muurschilderingen welke de heldendaden toedichten aan de Hindoe Mahabharatha en Ramayana. We bezoeken de St. Francis Kerk in Cochin, welke de oudste kerk is gebouwd door de Europeanen in India. De kerk werd oorspronkelijk van hout gemaakt en later herbouwd met stenen metselwerk. Het werd gerestaureerd in 1779 door de Protestantse Nederlanders, omgezet in een Anglicaanse kerk door de Britten in 1795 en is tegenwoordig in eigendom van de Kerk van Zuid-India. Vasco da Gama werd hier in 1524 begraven voordat zijn overblijfselen werden verplaatst naar Lissabon, Portugal. De grafsteen ligt hier nog steeds. Santa Cruz Basilica

 

We bezoeken ook de Santa Cruz Basiliek, de huidige structuur van deze kerk werd gebouwd in 1905 nadat de Britten de oorspronkelijke kathedraal, welke werd gebouwd door de Portugezen, hadden vernietigd. De opbouw dateert uit 1505. Het werd opgewaardeerd tot een basiliek in 1984. We gaan kijken naar vissers welke de Chinese visnetten gebruiken, een efficiënte manier om vis te vangen. In de avond bezoeken we een kleurrijke Kathakali dansvoorstelling. Deze dans is een oude religieuze dansdrama overgeleverd op generatie op generatie en uitgevoerd door toegewijde families van Kerala.

Dag 13

Cochin - Alleppey (Backwaters) 75km - 2 uur) - Kumarakom.

Vandaag rijden we naar Alleppey waar je een overnachting hebt in een huisboot! De huisboten vergen een grote zorgvuldig –en hansdvaardigheid om de planken samen te voegen zonder dat er een enkele spijker wordt gebruikt. De huisboten zijn een van de grootste en bekendste toeristische attracties van India. De boten hebben een of twee badkamers, een open woonkamer, terras en een keuken. De bemanning bestaat uit roeiers, kok en de gids.

 

Een dicht netwerk van 44 rivieren en door de mens gemaakte grachten omhullen Kerala in een grote glinsterende groene web. Deze backwaters van Kerala vormen de levensader van het prachtige Kerala en zijn de perfecte bestemmingen. De waterwegen van Kerala hebben een belangrijke rol gespeeld in de economie van de staat. Rijstboten en kleine schepen vervoeren en leveren kokos, rubber, rijst en specerijen aan de diverse handelscentra van Kerala. Zelfs vandaag de dag verbinden deze waterwegen afgelegen dorpen en eilanden met het vast land. 

 

Het is een fantastische ervaring om mee te varen met deze huisboten, door de omgeving en schoonheid van dorpen in je te laten opnemen. Varen langs het kronkelende netwerk van rivieren, zie je de unieke waterwereld en charme. Je spot kleurrijke insecten en vlinders welke voorbij flitsen over de weelderige oevers van de Kerala rivieren. Snel zwemmende zilvervissen en waggelende watervogels vormen een integraal onderdeel van deze schijnbaar rustige maar drukke waterwereld doordrenkt van een schitterende groene mist. Eet gekruide en gebakken rijstwafels aan boord van een drijvend rijstboot. De kok maakt een traditionele lekkernij voor je klaar. Lekker luieren op het dek en tel de sterren die boven je glinsteren. De krekels maken een aangenaam geluid wanneer je vaart langs het oneindige netwerk van de Kerala rivieren. Je kunt de lokale dorpen bezoeken en de bazaars zijn overvol met kokos, kokosnoten en andere plaatselijke producten. U ontmoet de lokale bevolking en ziet hun levensstijl. Hoewel de bevolking omgeven is door water, houden ze koeien, varkens, kippen en eenden.

 

s’Middags arriveren we in Kumarakom. Dit toeristische dorp ligt in een schilderachtige omgeving, aan de oevers van het aangename Vembanadmeer, 16km van Kottayam. Een oude rubberplantage rond het meer is ontwikkeld tot een vogelreservaat. Een pad gaat door het moeras naar het belangrijkste broedgebied, terwijl het eiland in het midden van het meer te bereiken is per boot.

 

Overnachting in de House Boat.

Dag 14

Backwater - Kanyakumari (280km - 6 uur).

In de ochtend een bezoek aan de Kumarakom vogelreservaat. Het reservaat aan de Oostelijke oevers van de Vembanad is een favoriete plek en schuilpaats van trekvogels en een grote verscheidenheid van exotische vogels. Het prachtige meer komt tot leven wanneer de spectaculaire slangenbootraces en kleurrijke culturele evenementen worden gehouden. Als je een gevoel wilt van de hemel op aarde, neem dan deel aan een cruise op de glorieuze stille wateren op het Vembanad meer. De meeste va de luxe woonbootcruises beginnen vanaf de steiger en reizen langs de betoverende Kerala rivieren. De houten boten zijn uitgerust met moderne faciliteiten zoals airco en goed ingerichte slaapkamers, keuken en gekwalificeerd personeel. We keren terug naar de huisboot voor ontbijt en hierna rijden we door naar Kanyakumari. 


Er zijn bijna geen woorden die volledig de schoonheid van Kanyakumari kan beschrijven en is het dan ook een van de meest populairste bestemmingen in Zuid-India. Gelegen in het zuidelijkste punt van het Indiase vasteland, is het een prachtige plek aan natuurschoon, waar je de diepblauwe wateren van de oceaan aan de horizon kan zien. Deze meest zuidelijke stad is een belangrijke toeristische trekpleister. Voordat je Kanyukumari bezoekt, neem de tijd en zoek veel informatie zodat je de stag gemakkelijk kan ontdekken. 


De plaats is gezegend met een aangenaam klimaat en je komt langs verschillende bezienswaardigheden die hier zijn gevestigd. De toeristische attracties in Kanyakumari zijn vooral van religieuze en historische betekenis. De kust van Kanyakumari is bekend om de prachtige zonsondergang en zonsopgang. 


Zodra we in Kanyakumari aankomen, checken we in het hotel. s’ Middags maken we een citytour door de stad. We bezoeken de Kanyakumari tempel en het Gandhi monument. De Kanyakumari tempel is ook bekend als de Kumari Amman ligt aan de kust en is gewijd aan een manifestatie van Parvati. De tempel is schilderachtig gelegen en geeft u een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. De bezienswaardigheden zijn een must-see voor toeristen vanwege de eeuwenoude cultuur, erfgoed en de beschaving van deze plaats. 


Gelegen in het zuidoosten van de Kumari Amman tempel steken 2 rotsen uit de zee. Een van de rotsen is Sri Padaparai, waar je de voetstappen van de maagdelijke godin kunt zien afgedrukt. Onder de toeristische attracties in Kanyakumari, is het Vivekananda Rock Memorial het meest fascinerend. Hier zat Swami Vivekananda in diepe meditatie. De reguliere veerdiensten maken het mogelijk voor de toeristen deze plaats te bereiken. 


Het Gandhi Memorial is een andere plek om te bezoeken in Kanyakumari. Het monument werd gebouwd op de plek waar de urn die de as van Mahatma Gandhi bevatte werd ondergedompeld in de rivier. De architectuur van de tempel is vergelijkbaar met de centrale hindoetempels en het is ontworpen op een manier zodat de eerste stralen van de zon precies vallen op de plaats waar de as van deze grote persoonlijkheid wordt bewaard. 

Dag 15

Kanyakumari - Kovalam (120km - 3 uur).

 

Vandaag rijden we van Kanyakumari naar Kovalam. Het is een van de meest populaire strandplaatsen in India. Kovalam betekent een bos van kokospalmen en de kokosnootbomen langs de stranden geven een verrukkelijk aanzicht. De met palmen omgeven baaien in de afgelegen kokosbossen beloven een ontspannend verblijf. Het grenzeloze blauwe water van de Arabische zee, kilometers van wit zand, palmbomen en de rotsachtige omgeving maken dit een waar strandparadijs.

Dag 16

Kovalam.

Vrije dag.

Dag 17

Kovalam.

Vrije dag.

Dag 18

Kovalam.

Vrije dag.

Dag 19

Kovalam-Trivandrum Luchthaven (25km - 0,5 uur).

We brengen je vandaag naar de luchthaven van Trivandum, afscheid nemen van je chauffeur/gids en we hopen dat je een fantastische reis en vakantie hebt gehad!

Dag 20

Aankomst Amsterdam (dag 20).

Aankomst Amsterdam of Brussel, einde rondreis.

Gallerij