Update cookies preferences

Java en Bali met treinreis Bandung-Yogyakarta 21 dagen.

Met een prachtige treinreis 1e klas van Bandung naar Yogyakarta met uitzichten op de rijstvelden en dorpjes. Tijdens de rondreis heeft u een ervaren Nederlands of Engelstalige chauffeur.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Schiphol Amsterdam.

Vlucht van Amsterdam naar Jakarta.

Dag 2

Jakarta - Aankomst.

Bij aankomst te Jakarta eerst een stadstour door Jakarta. We bezoeken het havengebied Sunda Kelapa, het Fatahillah-plein, de Monas en Taman Mini. Mocht er geen tijd zijn om vandaag alles te bezoeken, doen we dit morgen alvorens we naar Bogor vertrekken. 's Avonds na een eerste dag vol met indrukken weer terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 3

Jakarta - Bogor.

Na het ontbijt rijden we rustig naar Bogor. 's Middags vrij om je eigen dagindeling te maken.

Dag 4

Bogor.

Vandaag gaan we veel zien van Bogor. We bezoeken de Kebun Raya Bogor (botanische tuinen ) en wandelen langs Istana Bogor, het presidentiele paleis . In het plaatsje Bogor bezoeken we lokale markten en kun je fruit proeven.

Dag 5

Bogor - Bandung.

Vandaag vertrek je na het ontbijt via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer. Op de theeplantages zul je overwegend jonge vrouwen de thee zien plukken. Ze oogsten ongeveer 25 kg theeblaadjes en knoppen; goed voor 5 kg thee.

Je chauffeur –die je inmiddels al goed hebt leren kennen- zal je naar het schitterend gelegen Rindu Alam restaurant brengen. Geniet van het mooie uitzicht dat tot de beste van heel West-Java behoort. Je kunt nu vanaf het restaurant de heuvel aflopen om de enorme Gunung Mas Theeplantage te bezoeken. Hier kun je dan zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Erg leuk om te zien. Vanaf hier kun je nog wandelen naar Telaga Warna; een klein meer waar graag Indonesische toeristen komen. Het meer is beroemd om zijn wisselende kleuren. Het is een leuke wandeling voordat je weer verder gaat. Aan het einde van de pas kom je langs Cipanas, een gebied van recreatieve hete bronnen. Je kunt hier een markt bezoeken waar je snijbloemen, planten, groenten en fruit kunt kopen. Koop eens wat fruit dat je niet kent voor onderweg, je zult het erg lekker vinden. Cipanas is een beetje hectisch en rumoerig.

Dag 6

Bandung.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we vandaag eerst de Tangkuban Perahu vulkaan bezoeken. We gaan naar de Ciater warm water bronnen en brengen een bezoek aan de Angklung school van Pak Udjo. Later in de middag terug naar het hotel.

Dag 7

Bandung - Yogyakarta.

Vandaag een prachtige treinrit van Bandung naar Yogyakarta. Onderweg mooie uitzichten op rijstvelden en lokale dorpjes. Ideaal om een aantal prachtige foto’s te maken. Uw chauffeur rijdt alvast vooruit met uw koffers en haalt u weer op van het treinstation van Yogyakarta.

Dag 8

Yogyakarta.

Vandaag begint je dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. 's Avonds rijden we dan naar het hotel voor overnachting.

Dag 9

Yogyakarta.

Na ontbijt een prachtige stadstour door Yogyakarta. We bezoeken de Kraton, Parang Titris en zilver -en batik fabrieken. We vergeten natuurlijk Malioboro straat niet; in Malioboro zijn voldoende restaurants te vinden, zodat je hier 's avonds uit eten kan gaan, alvorens je weer terug gaat naar je hotel.

Dag 10

Yogyakarta - Kediri.

Vandaag een autorit naar Kediri. Onderweg stoppen we bij de Prambanan Tempels, Keraton Solo, Mangkubumi en de Sukuh Tempel. 's Avonds inchecken in het Hotel.

Dag 11

Kediri - Bromo.

Vandaag rijden we naar de Bromo vulkaan. Onderweg een citytour door Malang.

Dag 12

Bromo (excursie) - Kalibaru.

Vandaag bezoek je de Bromo. 's Nachts om drie uur wordt je gewekt door je chauffeur. Je gaat de zonsopgang bekijken over Mount Bromo. Geniet van het uitzicht en je hebt de tijd om mooie foto´s te maken.

Dag 13

Kalibaru.

Vandaag een vrije dag aan het zwembad of naar keuze met je chauffeur koffie en cacaoplantages bezoeken.

Dag 14

Kalibaru - Lovina (einde auto en chauffeur).

Vandaag rijden we van Java naar Bali. We steken over met de veerboot van Ketapang Java naar Gilimanuk Bali.

Dag 15

Lovina.

Vandaag een vrije dag aan het zwembad of naar keuze met je chauffeur een uitstapje maken naar bijv. de Banjar hotsprings, het Bratanmeer of de Gigit waterval.

Dag 16

Lovina –Ubud (transfer direct).

Om 6 uur gaan we dolfijnen spotten die op tonijn azen. Je stapt in een lokale vissersboot en je ziet de dolfijnen naast je bootje springen. 's Middags rijden we door naar Ubud.

Dag 17

Lovina –Ubud (transfer direct).

Om 6 uur gaan we dolfijnen spotten die op tonijn azen. Je stapt in een lokale vissersboot en je ziet de dolfijnen naast je bootje springen. 's Middags rijden we door naar Ubud.

Dag 18

Ubud - Legian (transfer direct).

Je hebt de hele dag de tijd om Ubud beter te bekijken, in de namiddag brengt je chauffeur je naar het hotel in Legian.

Dag 19

Bali (Legian).

Vrije dag in Legian Beach. 

Dag 20

Bali (Legian).

Vrije dag in Legian Beach. 

Dag 21

Bali (Legian).

Vrije dag in Legian Beach.

Dag 22

Vertrek Bali (transfer naar luchthaven Denpasar).

Dit is de laatste dag van je vakantie! Je rondreis zit erop, afscheid van een heerlijk land wat je ongetwijfeld nog lang zult herinneren. Vandaag heb je een terugvlucht vanaf de luchthaven van Den Pasar te Bali naar Schiphol Amsterdam. We hopen dat je een fantastische vakantie hebt gehad en kom nog eens terug! Sampai Jumpa! (tot de volgende keer!

Dag 23

Aankomst Amsterdam.

Einde rondreis.

Alle reizen Indonesië

Gallerij Java - Bali