Update cookies preferences

Java en Bali Overland 21 dagen.

21-daagse rondreis over Java en Bali met het beste van beide eilanden. Met eigen privéchauffeur, op deze manier kunt u in uw eigen tempo reizen door Java en Bali!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel mogelijk)

Vlucht van Amsterdam of Brussel naar Jakarta. 

Dag 2

Aankomst Jakarta (start auto en chauffeur, kennismaking - transfer naar hotel)

Je wordt na aankomst op het Soekarno Hatta Airport te Jakarta opgehaald door je chauffeur. Na de kennismaking brengt je eigen chauffeur je naar het hotel. Omdat je meestal vroeg aankomt op de luchthaven, doen we na het inchecken in het hotel vaak gelijk de stadstour, ook om de jetlag te overwinnen. We bezoeken oa de VOC haven (Sunda Kelapa), Fatahillah plein met oude Hollandse stadhuis en Batavia Cafe.

Dag 3

Jakarta – Bogor

Indien gewenst kun je na het ontbijt Taman Mini bezoeken, een fascinerend park waar ze traditionele huizen hebben nagebouwd op ware grootte uit de verschillende provincies van Indonesië. Hierna rijden we rustig door naar Bogor. Je overnacht in een klein gezellig hotelletje midden in de natuur.

Dag 4

Bogor (incl. entree Botanische tuinen)

Vandaag gaan we veel zien van Bogor. We bezoeken de Kebun Raya Bogor (Botanische tuinen) en Istana Bogor, het presidentiele paleis. Dit is een prachtige wandeling die wel een halve dag in beslafg kan nemen. Daarna even het stadje in op zoek naar lokale marktjes, proef hier vooral de vele vruchten of lokale hapjes.

Dag 5

Bandung (via Puncak Pas - theevelden)

Vandaag vertrek je na het ontbijt via de Puncak pas naar Bandung. De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer. De lunch nuttigen we in een lokaal restaurant op het hoogste punt van de berg.

Dag 6

Bandung

We gaan vandaag eerst de Tangkuban Perahu vulkaan bezoeken. De 10 kraters zijn het restant van een gigantische ingestorte vulkaan. De Perahu is voor het laatst uitgebarsten in 1969 en vulde het gebied met zwarte wolken, as en modderstromen. Na de vulkaanexcursie naar de Ciater warm water bronnen en breng je een bezoek aan de Angklung school van Pak Ujo.

Dag 7

Bandung – Pangandaran

Van Bandung naar Pangandaran. Vroeger was dit een klein vissersdorp en is bijna helemaal omgeven door de Indische oceaan. Het nabijgelegen schiereiland Cagar Alam Pananjung is nu een wildreservaat. Je kunt hier wandelen langs de witte zandstranden, lekker zwemmen in de zachte golven of een duik nemen tussen de koraalriffen.

Dag 8

Pangandaran (incl. boottocht Green Canyon)

Vandaag hebben we weer een verrassend dagtochtje voor je gepland. Je gaat de Green Canyon bezoeken, waar je in bootjes van uitgeholde boomstammen een twee a drie uur durende tocht maakt door een adembenemend mooi rivierlandschap. In de droge tijd is het doorzichtige water heldergroen. Deze Green Canyon loopt door een imposant rotsmassief. Dit unieke gebied wordt nog mooier door de vele watervallen, kleine natuurlijke meertjes en grotten. Aan het einde van de boottocht, voordat je weer retour gaat, kun je lekker zwemmen zolang je wilt in een magisch ingesloten vijver. Om een uur of twee 's middags ben je weer terug in je hotel.

Dag 9

Pangandaran – Wonosobo (optioneel met boottochtje Cilacap)

Als je het interessant vindt kun je vandaag een leuke boottocht maken. Je zal dan vroeg uit de veren moeten, want om 06.00 uur brengt je chauffeur je naar Kalipucang, om vandaar met een lokale boot naar Cilacap te gaan. Het is een boottocht van ruim 4 a 5 uur. De chauffeur haalt je 's middags dan weer op bij het Cilacap havengebied. Onderweg kom je allemaal kleine dorpjes tegen waar je even afmeert om de plaatselijke bevolking af te zetten of op te halen. Cilacap’s natuurlijke haven, wordt beschermd door het lange strafeiland Nusa Kampangan. Jarenlang hebben hier honderden mensen gevangen gezeten die deel hadden genomen aan de mislukte coup in 1965. Het is tot 1992 verboden gebied gebleven, sindsdien zijn er weer excursies naartoe georganiseerd.

Dag 10

Wonosobo – Yogyakarta

Vandaag is het weer de moeite waard om vroeg uit je bed te gaan, want voordat we naar Yogyakarta ridjen, kun je het Dieng plateau bezoeken. Dit betoverende hoogland, dat al sinds heel vroege tijden heilig is, biedt lieflijke berglandschappen, een koel klimaat, fascinerende vulkanische kloven en oude hindoeïstische tempels. Het Dieng plateau ligt op meer dan 2000 meter hoogte en lijkt op een vulkaanlandschap uit de oertijd. Je vindt er steile rotswanden, borrelende poelen met gloeiende hete modder, vulkaanmeren en warme bronnen waaruit zwaveldampen opstijgen. Er zijn hier resten van hindoeïstische tempels die ut de 7e en 8ste eeuw stammen. Een van deze tempels is de Candi Bima, echt uniek in heel Indonesië; gezichten in het dak lijken op toeschouwers die uit de ramen kijken. Deze tempel ligt in het zuiden op een prachtige plek bij het kratermeer Telaga Warma. Hier zijn door de zwavelafzetting onder water alle kleuren van de regenboog te zien.

Dag 11

Yogyakarta (incl entree Borobudur)

Je dag begint met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. De trapvormige piramide bestaat uit zes vierkante en drie ronde terrassen, die naar boven toe steeds kleiner worden. Conform het Boeddhistische wereldbeeld moet je de terrassen in de richting van de wijzers van de klok beklimmen, zodat je de honderden reliëfs steeds aan je rechterhand houdt. Ze beelden de weg uit van het aardse menselijk bestaan tot het nirwana. Bij binnenkomst van de tempel moet je dus altijd linksaf lopen om eer te bewijzen aan de goden; als je rechtsaf gaat bewijs je de eer een de duivel. Bij aankomst bij de Borobudur kun je een Engelstalige gids inhuren die je alles zal vertellen over de reliëfs op de terrassen.

Dag 12

Yogyakarta

Je chauffeur laat je vandaag de fantastische stad Yogyakarta zien, de culturele hoofdstad van Oost-Java. Lekker slenteren langs de zilverwijken, de vogeltjesmarkt, batikwinkeltjes. De hoofdstraat Malioboro en Taman Sari, het waterkasteel. Een avontuurlijk tochtje per betjah (fietstaxi) is een onvergetelijke belevenis. Spreek met de betjahrijder af om je twee of drie uur te laten rondrijden en laat je verrassen! Ook leuk is om ‘s avonds naar het Ramayana Ballet te gaan, dit gaat vooraf gepaard met een buffet.

Dag 13

Yogyakarta - Kediri (via Prambanan)

Vandaag een autorit naar Kediri. Onderweg stoppen we bij de Prambanan Tempels, Keraton Solo, Mangkubumi en de Sukuh Tempel.

Dag 14

Kediri – Bromo

Vandaag rijden we naar de Bromo vulkaan. Evt via Malang.

Dag 15

Bromo (vulkaanexcursie met Jeep) – Kalibaru

Vandaag bezoek je de Bromo. 's Nachts om drie uur wordt je gewekt door je chauffeur. Je gaat de zonsopgang bekijken over Mount Bromo. Hierna met de Jeep naar de Bromo vulkaan, na een stukje lopen kun je de vulkaan beklimmen. Geniet van het uitzicht en je hebt de tijd om mooie foto´s te maken.

Dag 16

Kalibaru - Bali Lovina (overtocht met veerboot)

Vandaag rijden we van Java naar Bali. We steken over met de veerboot van Ketapang Java naar Gilimanuk Bali. We rijden langs de Noordkust naar het hotel.

Dag 17

Lovina (dolfijnentochtje) – Ubud

Om 6 uur gaan we dolfijnen spotten die op tonijn azen. Je stapt in een lokale vissersboot en je ziet de dolfijnen naast je bootje springen. Later op de dag naar Ubud, het kunstenaarsdorpje van Bali.

Dag 18

Ubud

Heerlijk wandelen langs allerlei winkeltjes en restaurants.

Dag 19

Ubud - Kuta (einde auto en chauffeur, afscheid nemen)

Je hebt de hele dag de tijd om Ubud beter te bekijken, in de namiddag brengt je chauffeur je naar het hotel in Kuta.

Dag 20

Kuta

Vrije dag in Kuta Beach.

Dag 21

Kuta

Vrije dag in Kuta Beach.

Dag 22

Kuta vertrek naar Amsterdam (Brussel) (transfer naar luchthaven)

Dit is de laatste dag van je vakantie! Je rondreis zit erop, afscheid van een heerlijk land wat je ongetwijfeld nog lang zult herinneren. Vandaag heb je een terugvlucht vanaf de luchthaven van Den Pasar te Bali naar Schiphol Amsterdam. We hopen dat je een fantastische vakantie hebt gehad en kom nog eens terug! Sampai Jumpa! (tot de volgende keer!

Dag 23

Aankomst Amsterdam/Brussel

Einde rondreis.

Alle reizen Indonesië

Gallerij Java - Bali