Update cookies preferences

Singlereis Avontuurlijk Java en Bali 21 dagen.
Vertrekdatum, 1 mei, 1 juli en 2 september 2019.

Avontuurlijke Single rondreis Java en Bali met fietstocht en excursie Borobudur, vulkaantrekking op de Bromo, Sukamade reuzenschildpaddenexcursie met Jeep en relaxen op Bali.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Schiphol Amsterdam.

Vlucht van Amsterdam naar Jakarta.

Dag 2

Aankomst Jakarta, Citytour - transfer naar Bogor.

Bij aankomst te Jakarta maak je eerst kennis met je chauffeur en gids. Nadat iedereen zich verzameld en kennis met elkaar gemaakt heeft heeft stap je in de ruime minibus en maken we een citytour door Jakarta. Eerst bezoeken we de Monas in het centrum van Jakarta, als je hier naar boven klimt kun je uitkijken over Jakarta. Na de Monas bezoeken o.a de oude haven "Sunda Kelapa", het Fatahillah plein met het stadhuis, het historsiche Batavia museum. We gaan een kijkje nemen bij de oude 17-eeuwse ophaalbrug de "chicken market bridge" en het VOC museum. Je kunt de Gedung Syahbandar uitkijktoren beklimmen. Als er tijd over is gaan we nog de grote moskee bekijken. Na een lange dag gaan we richting Bogor. we overnachten in een eenvoudige maar gezellig guesthouse is gesitueerd buiten de stad en het klimaat is aangenaam en koel na het drukke en warme Jakarta. Het heeft een zwembad voor een verkoelende duik na een drukke dag met veel indrukken.

Dag 3

Bogor.

Het eerste wat we vandaag gaan doen is het maken van een wandeling 's morgenvroeg door de Botanische tuinen van Bogor. We nemen hier een paar uur de tijd voor nemen want de tuinen beslaan een ongelooflijke 87 hectare. Je kunt hier genieten van vele paden, vijvers, gazons, cactustuinen, grote kronkelende klimplanten ,enorme waterlelies en een rivier die overal tussendoor murmelt. Deze tuinen zijn bedacht door de Nederlandse gouverneur van der Capellen. Er zijn hier gidsen aanwezig waarvan sommigen je veel kunnen vertellen; spreek van tevoren wel een vast bedrag af. De stad Bogor telt ca. 250.000 inwoners en heeft zijn koloniale sfeer behouden. Er staan hier nog veel oude Nederlandse huizen. Door de brede lanen, mooie plantsoenen is Bogor een plezierige tussenstop voor je. In tegenstelling tot Jakarta zie je hier in het straatbeeld veel riksja’s en gemotoriseerde bemos die plaats bieden aan 6 personen. 

Dag 4

Bogor - Bandung via Puncak Pass.

De Puncak pas is een schitterende rit door bergen en dalen, links en rechts zie je verscheidende theeplantages. In dit gebied kun je mooie wandelingen maken over de theeplantages. Het is een inspirerende bergstreek en een geliefd binnenlands toeristengebied op West-Java. In het weekend kan het hier erg druk zijn, waarbij het verkeer zich bumper aan bumper uitstrekt van Bandung tot aan Jakarta. De 1200 meter hoge Puncak pas, is mistig en schilderachtig als hij niet bedekt is met wolken, regen of verkeer. Op de theeplantages zul je overwegend jonge vrouwen de thee zien plukken. Ze oogsten ongeveer 25 kg theeblaadjes en knoppen; goed voor 5 kg thee. Van de wortels van de theestruiken wordt houtsnijwerk gemaakt dat je langs de weg kunt kopen. Puncak is de naam van het gehele gebied, van de pas zelf en een stadje dat op de top van de pas ligt. Hier vindt je de beste uitzichten, bijna tot aan Jakarta. Je kunt hier uitkijken over de Parhyangan hoogvlakte. Je chauffeur en gids–die je inmiddels al goed hebt leren kennen- zal je naar het schitterend gelegen Rindu Alam restaurant brengen. Geniet van het mooie uitzicht dat tot de beste van heel West-Java behoort. Samen met je gids kun je vanaf het restaurant de heuvel aflopen om de enorme Gunung Mas Theeplantage te bezoeken. Hier kun je dan zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Erg leuk om te zien. Vanaf hier kun je nog wandelen naar Telaga Warna; een klein meer waar graag Indonesische toeristen komen. Het meer is beroemd om zijn wisselende kleuren. Het is een leuke wandeling voordat we weer verder gaan naar Bandung. 

Dag 5

Bandung.

Na het ontbijt gaan we eerst naar de Tangkuban Prahu vulkaan (exclusief en optionele excursie). De 10 kraters zijn het restant van een gigantische ingestorte vulkaan. De Prahu is voor het laatst uitgebarsten in 1969 en vulde het gebied met zwarte wolken, as en modderstromen. Deze vulkaan wordt door veel toeristen bezocht en het is een van de weinige vulkanen die je met de auto bereiken kan. Hou in de gaten dat zodra je er aankomt, vele verkopers van allerlei goederen op je af komen. Neem wel warme kleding mee, want het kan er erg koud zijn. In de kraters zelf is het weer erg warm. Je kunt hier vrij rondlopen tussen de zwaveldampen en borrelend modder en afdalen in de diepten. Tijdens deze afdaling in de uitgebluste hoofdkrater krijg je het gevoel dat je over een flinterdunne ondergrond loopt, waaronder je de lava haast voelt borrelen. Glinsterende zwavelafzettingen geven het geheel een onwerkelijke sfeer. Je moet wel rekenen op een ruige wandeling van drie a vier uur om alles te bekijken. Draag stevige schoenen en warme kleding. Na het bezoeken van de Tangkuban Prahu vulkaan gaan we naar de warmwaterbronnen van Ciater.

's Middags gaan we terug naar het centrum van Bandung. We gaan een kijkje nemen bij ‘Jeans street’ oftewel Jalan Cihampelas. Het is een zeer opzichtige en meest beroemdste winkelstraat van Indonesië. Hier kun je kleding kopen, met name spijkerbroeken voor echt sensationele lage prijzen. Jonge ontwerpers hebben zich hier uitgeleefd op alle reclameborden en het interieur. Echt een popcultuur in optima forma. Om door deze straat te lopen is de ultieme kitsch ervaring, en moet je gezien hebben om het te kunnen geloven. Ook hebben ze hier een grote collectie van T-shirts. In de buurt van Jeans Street vind je Cihampelas Walk, een modern opgezet winkelcentrum, een groot contrast met de omgeving. Hier hebben ze goede cappuccino (tegen Europese prijzen). De rest van de middag kun je vrij rondlopen door het centrum. 's Avonds gaan we terug naar het hotel. .

Dag 6

Bandung - Yogyakarta (treinreis).

Vandaag een treinrit van Bandung naar Yogyakarta. Je eigen chauffeur haalt je weer op van het station te Yogyakarta. De gids gaat met de trein mee.

Dag 7

Yogyakarta.

Vandaag beginnen we de dag met een uitstapje die zijn weerga niet kent; het bezoeken van de Borobudur. Dit kolossale, kosmische bouwwerk is een van de indrukwekkendste scheppingen van de mens. De tempel is een van de grootste monumenten van het Boeddhisme en is gebouwd van meer dan 2 miljoen blokken steen. De trapvormige piramide bestaat uit zes vierkante en drie ronde terrassen, die naar boven toe steeds kleiner worden. Conform het Boeddhistische wereldbeeld moet je de terrassen in de richting van de wijzers van de klok beklimmen, zodat je de honderden reliëfs steeds aan je rechterhand houdt. Ze beelden de weg uit van het aardse menselijk bestaan tot het nirwana. Bij binnenkomst van de tempel moet je dus altijd linksaf lopen om eer te bewijzen aan de goden; als je rechtsaf gaat bewijs je de eer een de duivel. Bij aankomst bij de Borobudur kun je een Engelstalige gids inhuren die je alles zal vertellen over de reliëfs op de terrassen. Trek er gerust een uur of vier – vijf vooruit om dit indrukwekkende monument te bekijken. Nog een tip: breng water mee, of koop wat om te drinken voordat je de Borobudur beklimt. Je zult dit uitstapje nog lang herinneren. Je mag hier fotograferen en filmen. Na de Borobudur excursie staan er mountainbikes klaar en fietsen we terug naar het hotel. De fietstocht duurt ca. 4 uur. Mocht je hier niet aan mee willen doen, kun je met de bus terug naar je hotel.

Dag 8

Yogyakarta Citytour.

In overleg met je medereizigers en gids brengen je naar de Taman Sari. Dit waterkasteel werd in 1758 gebouwd door de sultan. Taman Sari had vroeger verlichte onderwatergangen, koele ondergrondse moskeeën en galerijen om te dansen. Prinsessen baadden in met bloemen bestrooide zwembaden. Je kunt de zwemvijvers bekijken voor mannen en vrouwen en de ondergrondse moskee. De wijk met smalle paadjes achter het waterpaleis is een centrum van de batik industrie, waar veel schilders werken in bamboe studio’s. Ook de moeite van het bezoeken waard is de vogeltjesmarkt (de Pasar Ngasem). Hier vindt je tropische zangvogels, die in rijk versierde kooien op kopers wachten. Deze vogels worden door de Indonesiërs zeer op prijs gesteld en zijn erg duur. Deze vogeltjesmarkt ligt ten noorden van het waterkasteel. Na de vogeltjesmarkt bezoek je het paleiscomplex Kraton. De Kraton ligt verscholen achter een hoge muur. In de glorietijd van het sultanaat woonden hier bijna 20.000 mensen. In het hoofdgebouw, op de binnenplaats met prachtige bomen, die bewaakt wordt door wachters, krijg je een indruk van de macht en elegantie die het sultanspaleis vroeger uitstraalde. Het paleis heeft een prachtige verzameling kunst en muziekinstrumenten. Bovendien worden hier regelmatig gamelan-concerten en klassieke dansvoorstellingen gehouden. De Kraton heeft batik en zilverwinkeltjes, scholen, markten en twee musea, alles ingesloten door drie meter dikke witte muren als imitatie van Europese forten. De collectie van de sultan omvat wayang poppen, koninklijke rijtuigen, Raden Saleh portretten en levensgrote gekostumeerde figuren. 's Avonds kun je op eigen gelegenheid naar de Jalan Malioboro straat gaan. Deze straat is de belangrijkste verkeersader van de stad en een bezienswaardigheid op zichzelf. Overdag staan overal langs deze brede straat marktkramen, waar batiks, leer, zilver en alle mogelijke souvenirs te koop worden aangeboden. Op de straat zijn matten neergelegd waar je op kunt gaan zitten om iets te eten. Blijf vooral tot 's avonds rondhangen in deze straat want dankzij de vele kleine gas- en olielampjes baadt Malioboro tot diep in de avond in een toverachtig licht. En de Oosterse sfeer wordt vergroot door de vele straatmuzikanten.

Dag 9

Yogyakarta.

Vandaag kun je vrij besteden.

Dag 10

Yogyakarta - Mojokerto (treinreis) - naar Bromo.

Vandaag een treinrit van Yogyakarta naar Mojokerto. Je eigen chauffeur haalt je weer op van het station te Mojokerto en een transfer naar het Bromo hotel. De gids gaat met de trein mee.

Dag 11

Bromo vulkaanexcursie - Kalibaru (einde bus,chauffeur en gids)

Vanmorgen moeten we vroeg uit de veren want om een uur of vier worden we gewekt! We gaan namelijk op pad naar de Mount Bromo, waar je de spectaculaire zonsopkomst kunt zien. Daarna klim je de berg op om langs de kraters te lopen. Een tocht door dit gebergte kan een betoverende ervaring zijn. De Bromo is een actieve 2392 meter hoge vulkaan, en ligt 112 km van Surabaya. De temperatuur bovenop Bromo is ongeveer 5ºC maar kan tot nul dalen, dus trek vooral warme kleding aan. Als je eenmaal bovenop Bromo staat, heb je een magnifiek uitzicht op de actieve Gunung Semeru, Java’s hoogste berg. Achter de Bromo ligt de niet meer actieve vulkaan Gunung Batok, deze heeft richels van boven tot onder. Je zult in het begin denken dat dit Bromo was, maar dat is dus niet het geval. Na de excursie rijden we naar Kalibaru. Overnachting in de Kalibaru Cottages met een groot zwembad. De rest van de middag ben je vrij en kun je een wandeling maken in de koffieplantage achter de cottages.

Dag 12

Kalibaru - vrije dag.

Vandaag relaxen na de Bromo excursie, vrije dag. 

Dag 13

Kalibaru - Sukamade.

Na het ontbijt rijden we naar Sukamade, waar we op zoek gaan naar de reuzenschildpadden. Overnachting in Sukamade Guesthouse.

Dag 14

Sukamade - Kalibaru - Lovina Bali .

Na het ontbijt rijden we van Sukamade naar Lovina (Bali). Oversteek met de veerboot. Via het Oosten van Bali komen we aan in Lovina. Overnachting in het Adirama Beach Hotel. De rest van de avond ben je vrij.

Dag 15

Lovina.

Vandaag een vrije dag aan het zwembad of lekker wandelen in de omgeving.

Dag 16

Bali (Lovina - Ubud) - langs GitGit waterval, Ulun Danu tempel, Bratanmeer en Bedegul.

's Middags rijden we naar Ubud. We rijden via het Bratanmeer en passeren vele kleine dorpjes. 

Dag 17

Bali Ubud.

Vrije dag in Ubud. Je kunt je eigen dagindeling maken.

Dag 18

Bali Ubud.

Vrije dag in Ubud. Je kunt je eigen dagindeling maken.

Dag 19

Bali Ubud-Kuta (transfer)

Transfer van Ubud naar Kuta- rest van dag vrij. 

Dag 20

Bali Kuta 

Vrije dag in Kuta. 

Dag 21

Bali Kuta.

Vrije dag in Kuta. 

Dag 22

Vertrek Bali (transfer naar luchthaven Denpasar).

Dit is de laatste dag van je vakantie! Je rondreis zit erop, afscheid van een heerlijk land wat je ongetwijfeld nog lang zult herinneren. Vandaag heb je een terugvlucht vanaf de luchthaven van Den Pasar te Bali naar Schiphol Amsterdam. We hopen dat je een fantastische vakantie hebt gehad en kom nog eens terug! Sampai Jumpa! (tot de volgende keer!

Dag 23

Aankomst Amsterdam.

Einde rondreis.

Alle reizen Indonesië

Gallerij Java - Bali