Update cookies preferences

Ontdekkingstour Noord-Laos 9 dagen.

Een 9-daagse ontdekkingstour door Laos met vele onvergetelijke indrukken en hoogtepunten. 

Met o.a. lokale dorpjes, trekking –en fietstochten, boottocht Nam Ou rivier, Kuang Si Waterval en 

de mooiste uitzichten en landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Chiang Rai, Laos.

Dag 2

Aankomst Chiang Rai - transfer naar hotel.

Bij aankomst op de luchthaven van Chiang Rai wordt je begroet door je chauffeur en gids. Na een korte kennismaking wordt je naar je hotel gebracht.

Dag 3

Houay Xai - Houay Xay – Luang Namtha.

Vanmorgen brengen we je naar Chiang Kong en vandaar nemen we de veerboot naar Huay Xay. Na het invullen van de grensformaliteiten bezoeken we Fort Carnot, een oude Franse militaire post met oa een gevangenis en een uitkijktoren. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Mekong rivier en Huay Xay. Hierna rijden we door naar Luang Namtha. Deze weg naar de stad is onlangs gerenoveerd en de rit ernaartoe is comfortabel. We bezoeken onderweg een aantal bergstammen zoals de Khmu en Lu minderheden. In de namiddag bezoeken we Kao Rao cave met zijn indrukwekkende kalksteenformaties. We komen halverwege de middag aan in Luang Namthu waar je de rest van de dag vrij kunt besteden.

Dag 4

Luang Namtha – trekking hele dag.

Vandaag beginnen we met een trekkingtocht en klim naar de Phoumpok Stupa, welke een geweldig en panoramisch uitzicht kent over Luang Nam Tha. Vervolgens gaan we naar de Jungle met je lokale gids. Hij zal je de verschillende genees –en voedingsmiddelen laten zien die je kunt verzamelen in het bos. Je hebt lunch welke gereed wordt gemaakt door je gids en enkele locals. Zij gebruiken bamboe stokken om de Black Tai of Akha gerechten voor te bereiden. Je luncht in het hart van de Jungle. Na de lunch gaan we door met de trekking en uiteindelijk bereiken we Ban Nammutmai, een pittoresk Akha minderheid dorp gesitueerd op de heuvels. Hier leer je meer over het leven van deze kleine bevolkingsgroep. Je gids zal je meer vertellen over de oude folklore verhalen van de lokale bevolking. Na het bezoek aan dit dorp reizen we verder met een pick-up truck naar het Lanten dorp Ban Nam Jang, waar ze zijn gespecialiseerd in het maken van Saa papier. Onze reis eindigt vandaag bij de Luang Nam Tha markt. Hier vind je veel van de producten gevonden in het bos. Halverwege de middag arriveer je weer bij je hotel.

Dag 5

Luang Namtha – Nong Khiaw.

We vertrekken al vroeg in de ochtend voor de rit naar Luang Namtha. Het is een lange rit en de wegen zij niet altijd even goed. Maar het is wel een rit met vele mooie uitzichten op de bergen en remote Hmong dorpjes, zoals Ban Xong Ja. Na een lunchstop in het stadje Oudomxay reizen we verder. We stoppen nog even bij Ban Namdeng Nua, een Lanten dorp. We arriveren in Luang Namtha in de vroege avond.

Dag 6

Nong Khiaw – Muang Ngoi – Trekking naar grotten en dorpjes – Nong Khiaw.

Na het ontbijt gaan we aan boord van een lokale boot voor een korte cruise over de Nam Ou rivier naar Muang Ngoi. Hier ontmoet je de lokale gids en maken een gemakkelijke trekking naar een grot, een Kmhu dorp en enkele mooie rijstvelden en een Thaise Daeng dorp. We keren terug naar Muang Moi, waar je kunt zwemmen om even af te koelen aan het eind van de dag, net zoals de locals doen. We keren terug naar Nong Khiawper boot en ariveren er in de vroege avond. Rest van de avond ter vrije besteding.

Dag 7

Nong Khiaw - Pak Ou – Luang Prabang.

Vanochtend maken we eerst een boottocht over de Nam Ou rivier, en je kunt genieten van het uitzicht van weelderige groene bossen en landschap. Onderweg stoppen we bij de mysterieuze grotten van Pak Ou, 2 grotten in kalkstenen rotsen met uitzicht op de Mekong rivier. De grotten bevatten duizenden Boeddha beelden van verschillende vormen en maten. We vervolgen onze reis over de rivier naar Luang Prabang. Bij aankomst van de haven wordt je per auto naar je hotel gebracht.

Dag 8

Luang Prabang - Explore Luang Prabang – fietstocht.

Je kunt met je gids overleggen om extra vroeg te beginnen (05.30) voor een optionele excursie. Je kunt dan deel nemen in het dagelijkse ochtendritueel van ‘Tak Bat’, oftewel het geven van aalmoezen aan de monniken. Dit is een uniek ritueel welke nog steeds wordt gedaan door de lokale bevolking in Luang Prabang. Je kunt dan ook naar de lokale markt gaan om te zie hoe de lokale bevolking hun inkopen doen. Terug naar hotel voor ontbijt.

 

Na het ontbijt beginnen we met Luang Prabang te verkennen met de fiets. Eerst bezoeken we het schilderachtige Royal Museum, welke een goed overzicht geeft van de lokale geschiedenis. Hierna beginnen we de tempeltour met de mooiste structuren van de stad. We bezoeken de meest historische en betoverende tempel van het land, de Wat Xiengthong tempel. Deze laat de klassieke Luang Prabang stijl zien. Ook bezoeken we de unieke Wat Mui, met zijn 5 keer gelaagde dak. Als laatste bezoeken we de wat Visoun, bekend als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm. In de namiddag fietsen we naar Ban Hat Tien, een traditionele zwartsmid dorp. Vervolgens naar Ban Don Kao, een Lao Loum dorp. De onverharde weg volgt dan de Mekong rivier en we bereiken Ban Xangkhong, een weverij dorp. Daarna bezoeken we Wat Xienglek, een oude stupa en steken de brug over de Nam Kahn rivier. Onze laatste excursie is de klim naar boven naar Wat Phonphao, welke is gesitueerd bovenop een heuvel. Deze heuvel biedt een prachtig uitzicht over Luang Prabang en het omliggende platteland. Na deze indrukwekkende tempels en excursies fietsen we terug naar het hotel.

Dag 9

Luang Prabang - Khoung Si waterfalls.

Na het ontbijt bezoeken we de lokale Phosi markt, waar de bewoners zelf winkelen. De gids legt je uit welke producten er op de kraampjes liggen. We bezoeken ook de Ock Pop Tock, een zijde weefcentrum. Hier heb je een rondleiding waar het zijdeweef proces zal worden toegelicht. Daarna rijden we de stad uit en heb je de mogelijkheid om te stoppen om de dorpen Khmu, Hmong en Lao Loum te bezoeken, de belangrijkste etnische groepen van Laos. Dit brengt ons vervolgens naar de prachtige Kuang Si Waterval, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise zwembad of een wandeling langs de bospaden kunt maken. Naast de watervallen is een Bear Rescue Centre, dat geweldige werk doet bij de bescherming en het herstel van de zeldzame Aziatische zwarte beer. We keren terug naar Luang Prabang tegen lunchtijd. Rest van de dag vrij.

Dag 10

Luang Prabang – vertrek naar Amsterdam 

(transfer naar luchthaven).

Na ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Luang Prabang voor je vlucht naar Amsterdam of andere bestemming.

Dag 11

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt).

Einde rondreis.

Alle reizen Laos

Gallerij