Update cookies preferences

Myanmar Ontdekkingstour en trekking 12 dagen.

Een 12-daagse ontdekkingstour door Myanmar met vele onvergetelijke hoogtepunten. Met o.a. de Soon Oo Ponya Shin Pagoda, Mandalay Hill, Mt. Popa, Yo Village, trekking La Mine Village, Inle Meer en de mooiste landschappen.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Yangon.

Dag 2

Aankomst Yangon (transfer naar het hotel).

Bij aankomst wordt je verwelkomd door je gids en heb je een transfer naar het hotel. ‘s Avonds maken we een bezoek aan de 99,3 m hoge Shwedagon Pagode. In deze meer dan 2500 jaar oude pagode bevindt zich een schatkamer waar 8 haren van Boeddha worden bewaard. Het is het hoogste verering symbool van de bevolking voor Boeddha. Overnachting in hotel.

Dag 3

Yangon - Mandalay (binnenlandse vlucht) en Amarapra – Sagaing.

Na het ontbijt een transfer naar luchthaven voor vlucht naar Mandalay. Dit is de tweede grootste stad en de laatste Koninklijke hoofdstad van Birma. We maken een rit naar Amarapura via de U Bein Brug, een 1.6km lange houten brug, waarvan men zegt dat dit de langste teakenhout brug is ter wereld en 150 jaar geleden gebouwd. De brug verbindt Amarapura met een eiland midden in het meer Taungthaman, de rivier is een vluchtige massa water die opdroogt gedurende de winter. Sagaing is een stad aan de voet van Sagaing Hills, met honderden pagodes, kloosters en nonnenkloosters. In Sagaing bezoeken we de Soon Oo Ponya Shin Pagoda, gelegen op de hoogste heuvel waar men een schitterend panoramisch zicht heeft over de valleien en de uitgestrekte Ayeyarwady Rivier. Na deze excursie een bezoek aan de U Min Thonze (Hal met dertig boeddha’s). Als men wil kan men nog een bezoek brengen aan de zilversmid workshops in het dorp Yahtaung. Overnachting in Mandalay.

Dag 4

Mandalay – Mingun – Mandalay (per boot).

Ontbijt in hotel. Daarna rijden we naar jetty. We nemen de boot tot Mingun, gelegen langs de westelijke oever van de Ayeyarwady Rivier. Bij aankomst Mingun, een bezoek aan de reuze onafgewerkte Mingun Pagoda gebouwd tussen 1790 en 1797, die gespleten werd door een aardbeving in 1838. Het is mogelijk ’s werelds grootste stenen massa. We bekijken ’s wereld grootste luidende klok van 87 ton gebouwd in 1808 door Bodawpaya. De Mya Thein Tan pagode heeft een zicht op de Sulamani Pagode op de top van de Mount Meru op het Tavatimsa plein met nats. We gaan terug naar Mandalay met de boot. We bezoeken ook de Ku Tho Daw Pagode welke bekend om ’s werelds grootste boek, omgeven door 729 marmeren stenen gegraveerd met boeddhistische schriften. We gaan verder naar Golden Palace Monasterie, wat vroeger een deel was van het paleizencomplex waar Koning Mindon leefde. ’s Avonds panoramisch zicht vanaf Mandalay Hill. Overnachting in Mandalay.

Dag 5

Mandalay - Bagan (binnenlandse vlucht).

Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bagan. Op de oevers van de Ayerwaddy Rivier bevindt zich het grootste aantal boeddhistische tempels, pagodes, stoepa’s en ruïnes van de wereld; de meeste dateren uit de 11de en 12 de eeuw. De bouwstijl van elk gebouw is typisch voor het boeddhisme, elk onderdeel heeft een spirituele betekenis. Het bezoek aan Bagan is een van de hoogtepunten van je reis. We nemen een kijkje bij de Shwezigon Pagoda, het prototype voor de latere stoepa’s en de beroemde pagodes van Myanmar. We gaan naar Shwesandaw Pagoda voor een panoramisch uizicht. De Htilominlo Tempel, is een 45 meter hoge tempel met fijne pleisterwerken en zandsteendecoratie aan de basis. Ananda Temple is een van de mooiste tempels van Bagan gebouwd door Koning Kyansitthar. We bezoeken ook een Myinkaba lacquerware dorp. We beëindigen de dag met een prachtige zonsondergang op een van de hoogste tempels waar we een magisch overzicht hebben over het hele gebied met zijn duizenden tempels. Overnachting in Bagan.

Dag 6

Bagan – Mt. Popa – Yo Village – Bagan.

Ontbijt in het hotel. Start van onze rit naar Mt. Popa ongeveer 50 km buiten Bagan. De Popa Taung Kalut is 737 meter hoog en volledig afgezonderd van andere beboste bergen. Hij lijkt wel op een toren. De berg is gevormd uit een vulkaan die 250.000 jaar geleden uitbarstte. De 25 minuten durende klim is zeer stijl en hoog. Het wordt kouder naarmate men klimt en het uitzicht is overweldigend. We gaan hierna verder naar Yo Village. De kinderen hebben allemaal hun haartooi in een dotje. Daar kan je het dorpsleven bewonderen, we bezoeken het klooster en bespreek met de monnik en dorpsoverste de sociale en culturele thema’s van de bewoners. Als we geluk hebben kunnen we ook zien hoe ze olie maken van de pinda nootjes en sesam zaden. De koeien drijven een molensteen aan. Onderweg bezoeken we hutten van rietsuiker stengels. Overnachting in Bagan.

Dag 7

Mandalay – Heho (binnenlandse vlucht ) – Pindaya – Kalaw.

Ontbijt in hotel. Daarna hebben we een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Heho. Je bevindt zich nu in de Shan Staat. Het heeft en aangenaam klimaat op 800 meter boven zeeniveau. We make een rit van Heho naar de Pindaya grot (1,5 uur). Er zouden zich hier meer dan 8000 Boeddha beelden bevinden van alle groottes bevinden, gemaakt in hout, steen, marmer en brons. Het is ook interessant om de huizen te bezoeken waar handgeschept papier gemaakt wordt (Shan papers) van de pulp van de zongedroogde schors van moerbei. Ook de moeite waard is te zien hoe een geoliede papieren zonnescherm wordt gemaakt, deze worden vooral gebruikt door monniken en nonnen. Verder naar Kalaw (ong. 2 uur), een voormalig Brits bergstation met een zacht lenteklimaat, een dennenbos, thee plantages en kleurrijke bergstammen maken van deze stad een bezienswaardigheid voor reizigers. We bezoeken de lokale markt en bergopwaarts bevind zich de oude katholieke kerk en een Kalaw spoorweg station (gebouwd in 1918), koloniale gebouwen aan de oostkant van de Circular Road, Nee Paya, geweven met bamboestrips en gedrenkt in lacquerware. Overnachting in Kalaw.

Dag 8

Kalaw – Htitthein Village – (Trekking).

Na het ontbijt rijden we naar het beginpunt van de trekking La Mine Village. We trekken naar Hti Thein, langs aardappel -en gember velden en komen aan in Paw Kai Village. We trekken verder naar Da Nu village Kone Ha en stoppen voor de lunch. De trektocht duurt ong. 4-5 u. tot Hti Thein. Avondeten en overnachting in Hti Thein Village (Klooster of dorpswoning).

Dag 9

Htithein Village – Indein – Inle lake (Trekking).

Na het ontbijt starten we de trekking naar Nan Yoke Village via Kyauk Su. We vervolgen onze weg naar Indein Village aan de west kant van Inle Lake. Lunch in Indein Village. Transfer en overnachting naar het Hotel in Inle Lake.

Dag 10

Inle Lake Sightseeing (per boot).

Ontbijt in het hotel. Sightseeing per boot op het prachtige Inle Meer, het tweede grootste meer van Myanmar (17.7 km), waar de Inthar-stam woont, meestal in paalwoningen op het water. Per boot bezoeken wij de drijvende dorpen en drijvende tuinen met lotusbloemen. De speciale manier van roeien met een peddel aan het been zullen we kunnen bewonderen. Alsook de speciale manier van visvangst. We bezoeken de beroemde Phaung Daw Oo Pagode. Overnachting aan het Inle Meer.

Dag 11

Inle Meer Sightseeing – Yangon (binnenlandse vlucht) transfer naar hotel.

Na ontbijt bezoeken we een van de lokale 5 daagse markten waar u kennis maakt met de lokale bevolking Pa-O, Danu and Intha die hun goederen hier op de mobiele markten verkopen. Elke vijfde dag komen ze in hetzelfde dorp terug. Hier ziet u de etnische Pa-O, Danu en Intha bevolking die naar deze markten komen om hun waren te verkopen. Namiddag : transfer naar luchthaven voor je vlucht naar Yangon. Check-in in Yangon.

Dag 12

Yangon sightseeing.

Na het ontbijt in de voormiddag een wandeling langs de rivier, de haven en we bekijken het lokale leven, de ferries welke vertrekken naar Patein in de Delta en de steden bovenaan de Ayerwaddy rivier. We rijden langs de markt van China Town. Fotostop langs de oude koloniale gebouwen. We bezoek Bogyoke Aung San Market (Scott Market) welke gesloten is op een maandag. We wandelen langs de drukke straten van de benedenstad. ’s Avonds bezoeken we de laatavond markten met hun uitgestalde goederen. Daar heb je de gelegenheid om het ware leven van Yangon te ontdekken. Overnachting in Yangon.

Dag 13

Yangon vertrek met internationale vlucht.

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor de transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht.

Dag 14

Aankomst Amsterdam.

Einde rondreis.

Alle reizen Myanmar

Gallerij