Update cookies preferences

Sri Lanka Ontdekkingstour 12 dagen.

Sri Lanka Ontdekkingstour 12 dagen. Een mooie en interessante 12-daagse tour waarbij we het beste laten zien op de route van Negombo, Ratnapura, Nuwara Eliya en Kandy. Met als hoogtepunt het bezoek aan het Sinharaja regenwoud en een treinrit naar Kandy.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam of Brussel.

Vlucht van Amsterdam naar Colombo.

Dag 2

Luchthaven – Negombo.

Na aankomst op de Katunayake Bandaranayake luchthaven, maak je eerst kennis met je chauffeur en Engelstalige gids. Je hebt nu een transfer naar je hotel, de rest van de middag ben je vrij en kun je even bijkomen van de vlucht.

Dag 3

Negombo – Colombo- Ratnapura (met citytour Colombo).

Na het ontbijt gaan we via Colombo richting Ratnapura. In Colombo gaan we eerst nog even een citytour maken. We bezoeken de lokale markt en het commerciële district van Colombo. Mochten we extra tijd hebben kun je ook nog even gaan winkelen in Colombo. ’s Avonds na het inchecken in het hotel te Ratnapura bezoeken we een edelstenenmuseum welke in het hotel is gevestigd en edelstenenmijnen in de omgeving.

 

Info Colombo:

De hoofdstad Colombo telt ruim 800.000 inwoners en ligt aan de westkust van Sri Lanka. De stad is een mengelmoes van verschillende nationaliteiten, zoals Tamils, Singalezen, Indiërs, Chinezen, Arabieren en Europeanen. In de 16e eeuw stond Colombo onder bewind van Portugal en in de 17e eeuw onder bewind van Nederland. Je vindt hier nog veel invloeden van terug in de stad, zoals de Nederlandse Wolvendaalkerk in barokstijl uit 1745. Ook vind je in Colombo de jaarlijks terugkerende ‘Full Moon Parade’. Normaal gesproken staat de stad Kandy daar bekend om, maar de laatste jaren is dit festijn uitgegroeid tot een groter spektakel dan die van Kandy. Op de parade vind je veel versierde olifanten, swingende dansers en danseressen, trommelaars, vuurspuwers en vooral veel feest en kleur. Colombo kenmerkt zich voornamelijk door het drukke straatbeeld en het chaotische verkeer. Desondanks heeft Colombo een paar mooie bezienswaardigheden en wordt het zelfs ‘de tuinstad van Azië’ genoemd.

 

Informatie Ratnapura:

Ratnapura is een district in de provincie Sabaragamuwa van Sri Lanka. Ratnapura telde in 2001 1.008.164 inwoners. De hoofdstad is de stad Ratnapura. De stad ligt op 100 kilometer oostelijk van Colombo en is de stad van de edelstenen. De stenen worden in de mijnen en omgeving gevonden. De plaats ligt in een mooie omgeving. Het uitzicht op Adams Peak is adembenemend. Op deze heilige berg is een tempel gelegen welke bezocht is door de Boeddhist Gautama en heeft hier zijn voetstap achtergelaten op de 2300 meter hoge top van de berg.

Dag 4

Ratnapura - Sinharaja regenwoud – Ratnapura (excursie naar Sinharaja regenwoud met Jeep).

Na het ontbijt vroeg in de ochtend gaan we op excursie naar het Sinharaja regenwoud. We worden vervoerd in een grote Jeep en onderweg eten we lokaal voedsel bij plaatselijke etensstalletjes. Het Sinharaja regenwoud is Sri Lanka’s grootste en mooiste regenwoud. Iedereen uit de hele wereld komt hier de zeldzame bomen, planten en vogels bekijken. Van de in totaal 21 soorten tropische vogels, kom je in dit regenwoud al 17 soorten tegen. Het regenwoud is een unieke en bijzondere plaats in de wereld, het is prachtig om hier een wandeling te maken. Je zult zeker genieten van de natuur en uitleg van de gids.

 

Informatie Sinharaja:

Sri Lanka is een land dat een grote variëteit aan natuurlijke omgevingen heeft. Naast nationale parken die zich met hun uitgestrekte, droge vlaktes uitstekend lenen voor safari’s heeft Sri Lanka ook jungle. Het Sinharaja reservaat, in het zuidwesten van Sri Lanka, is zo’n gebied waar er nog restanten van het oorspronkelijke boslandschap te vinden zijn. Volgens de overlevering is het bos van de oude Singalese koningen (raja), die zouden afstammen van een leeuw (sinha). Het is het oudste regenwoud van Sri Lanka en het staat sinds 1989 op de World Heritage List van de UNESCO. Dit altijd groene tropische regenwoud beslaat 89 km². Sri Lanka’s grootste en mooiste regenwoud is gelegen tussen twee dorpen van Rakwana, Deniyaya en Matugama en is vlakbij Ratnapura. Op een totale oppervlakte van circa 9800 ha vind u hier de meest bijzondere flora en fauna en rivieren. Van de in totaal 830 verschillende soorten tropische planten, vind u in het regenwoud 500 soorten. Er leeft een grote verscheidenheid aan dieren, zoals apen, varanen, insecten, vlinders, waterslangen en vogels, heel veel vogels. Ook de variëteit aan planten is enorm.

 

’s Avonds gaan we weer terug naar het hotel en ben je de rest van de avond vrij. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving en contact leggen met de plaatselijke bevolking. Of even lekker zwemmen in het zwembad van het hotel.

Dag 5

Ratnapura (bezoek theeplantages en rubberplantage).

Na het ontbijt bezoeken we een theeplantage en gaan we kijken hoe de thee wordt geplukt en verwerkt. Als je het leuk vindt mag je de lokale plukkers ook zelf even meehelpen met het plukken van de thee. Later op de dag is er een excursie naar een thee en rubberplantage -en fabriek. Optioneel is het nuttigen van de lunch in de omgeving en hierna gaan we wee terug naar het hotel te Ratnapura.

Dag 6

Ratnapura (optioneel safari naar Uda Walawe Nationaal Park).

Vandaag is er een vrije dag gepland in Ratnapura. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving en contact leggen met de plaatselijke bevolking. Of even lekker zwemmen in het zwembad van het hotel.

Optioneel is het maken van een safari tour door het Uda Walawe nationaal Park. Je kunt hier olifanten, wilde zwijnen en herten zien in hun natuurlijke omgeving. Bij terugkomst in het hotel kun je de rest van de middag en avond vrij besteden. Het Uda Walawe Nationaal Park staat bekend om haar grote aantallen olifanten, krokodillen, langoeren, makaken en vele soorten vogels, waaronder pauwen. Bij de entree van het Park staan Jeeps voor je te wachten die je door het Park rijden.

Dag 7

Ratnapura – Nuwara Eliya.

Na het ontbijt gaan we richting Nuwara Eliya. De rest van de dag ben je vrij om je eigen dagindeling te maken. Na de lunch is er tijd voor een korte tour door Nuwara Eliya.

 

Info Nuwara Eliya:

Nuwara Eliya is gesitueerd in de hooglanden van Sri Lanka. Het ligt in een ellipsvormig dal aan de voet van de Pidurutalagala, op 193 km ten oosten van Colombo. Omdat Nuwara Eliya op 1884 meter hoogte ligt, kan het er ‘s avonds erg koud zijn. Dit bijzondere klimaat beviel ook de koloniale Britten zeer goed, die dan ook massaal naar Nuwara Eliya gingen. Nuwara Eliya heeft ca. 20.000 inwoners.

Dag 8

Nuwara Eliya – Nannuoya – Kandy (treinrit naar Kandy).

Na het ontbijt nemen we afscheid van Nuwara Eliya en gaan we richting Kandy met de trein. Vanuit het Nanuoya station nemen we de trein naar Kandy. Na aankomst te Kandy haalt je chauffeur je weer op en brengt je naar het hotel. ’s Avonds gaan we naar een grote Boeddhistische tempel en gaan we kijken naar een culturele dansvoorstelling. Hierna inchecken in het hotel. SL 04 8

 

Informatie Kandy:

De stad Kandy is gelegen op 488 meter hoogte en is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sri Lanka. De stad is gebouwd op de berghellingen rond een kunstmatig meer. Kandy is met 112.000 inwoners (2005) één van de grotere steden op Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de Centrale Provincie en het gelijknamige district Kandy. Het was de laatste hoofdstad van het Singalese koninkrijk, voordat het hele eiland onder Britse overheersing viel in 1815. Tot het einde van de achttiende eeuw stond de kust van Ceylon (de oude naam voor Sri Lanka) onder bestuur van de Vereenigde Oostindische Compagnie. Dit bedrijf had een haat-liefde verhouding met het inlandse koninkrijk. De VOC was namelijk afhankelijk van de koning van Kandy die de VOC het kaneel leverde voor het uitoefenen van hun monopolie daarover. Daarnaast haalde de VOC er betelnoten en olifanten. Voor deze drie producten was met name interesse in de handelsgebieden in Azië zelf. Kandy is voornamelijk bekend vanwege de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand), waar een hoektand van Boeddha bewaard zou worden. In het bijbehorende museum is het verhaal op diverse schilderijen te zien. De tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, met een korte onderbreking rond 1283, toen de tand terug naar India zou zijn genomen. Niet alleen door deze tempel, maar ook door de parade genaamd Kandy Esala Perahera, is Kandy de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka. Hierbij wordt de tand van Boeddha door de stad vervoerd op een olifant, maar sinds een tijd met een neptand om diefstal te voorkomen. Deze parade is in juli of augustus, gedurende een 10 dagen lang feest. De laatste dag van het feest is tijdens volle maan. In 1988 werd Kandy door UNESCO op de Wereld erfgoedlijst geplaatst.

Dag 9

Kandy (vrije dag).

Vandaag is er een vrije dag gepland in Kandy. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving en contact leggen met de plaatselijke bevolking. 

Dag 10

Kandy – Pinnawela – Peradeniya – Kandy.

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het olifantenweeshuis bij Pinnawela waar meer dan 70 olifanten leven. Het ligt langs de oevers van de Maha Oya rivier. De olifanten in dit weeshuis worden verzorgd tot het moment dat ze weer uitgezet of te werk worden gesteld in de bosbouw, voor bijvoorbeeld het verslepen van bomen. Het is niet meer toegestaan de dieren zelf te voederen. Na het voederen nemen de olifanten een bad in de Maha Oya rivier, wat een behoorlijk spektakel is. Het bezoeken van het olifantenweeshuis is een indrukwekkende en hartverwarmende ervaring!

 

Informatie Pinnawela:

Voor de Britse kolonisatie in 1815 leefden er ongeveer 30.000 olifanten op het eiland maar door de jacht was de populatie in 1960 bijna uitgestorven. De overheid besloot daarom om de wilde olifant beter te beschermen en een weeshuis op te richten voor weesolifanten. Het olifantenweeshuis van Pinnawela is sinds de oprichting in 1975 door het Sri Lanka Wildlife Department uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties. Het weeshuis ligt ten noordwesten van de stad Kegalla, tussen de hoofdstad Colombo en de Koninklijke stad Kandy. De olifanten worden dagelijks getraind en gevoerd maar zijn verder vrij om rond te lopen. Uiteraard worden ze wel door verzorgers in de gaten gehouden. Tweemaal daags nemen de olifanten, onder het oog van de toeristen, een bad in de Maha Oya rivier. Dit is een goed moment voor het maken van foto’s en te genieten van de speelse jonge olifanten.

 

Na het bezoek aan de olifanten rijden we door naar Peradeniya voor een wandeling door de prachtige Botanische tuinen. De tuinen waren oorspronkelijk een koninklijk park en staat tegenwoordig bekend om de vele soorten orchideeën. Na de wandeling door de tuinen gaan we eerst lunchen in Kandy. Hierna een stadstour en bezoeken we een lokale markt. ’s Avonds gaan we naar een grote Boeddhistische tempel en gaan we kijken naar een culturele dansvoorstelling. Hierna inchecken in het hotel.

 

Info Botanische tuinen Peradeniya:

Vlakbij Kandy, in Peradeniya, bevindt zicht de Koninklijke Botanische Tuin welkle toebehoorde, als privé tuin, aan de laatste koning van Kandy. Later heeft de tuin als hoofdkwartier gediend aan Lord Mountbatten. Hij was de commandant van de geallieerden van Zuid Oost Azië gedurende de tweede wereldoorlog. De Peradeniyase tuinen kunnen, zonder overdrijven, één van de mooiste tuinen ter wereld genoemd worden. De meest bekende attractie in de tuinen is het Orchidee huis, waarin zich meer dan 300 verschillende soorten orchideeën bevinden.

Dag 11

Kandy – Negombo.

Na de transfer van Kandy naar Negombo is er een vrije dag ingepland. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving of aan het strand verblijven.

Dag 12

Negambo (vrije dag).

Vandaag is er een vrije dag gepland in Negombo. Je kunt wandelingen maken in de mooie omgeving of aan het strand verblijven.

Dag 13

Negombo – luchthaven.

Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven voor je vlucht naar Amsterdam of andere bestemming.

Dag 14

Aankomst Amsterdam of Brussel.

Aankomst Amsterdam of Brussel, einde rondreis.

Optioneel

Verlenging aan strand.

Bekijk onze Sri Lanka reizen

Gallerij