Update cookies preferences

Het beste van Thailand 16 dagen

Een 16-daags kennismakingsreis met het beste van Thailand. Met oa. Bangkok, River Kwai, Chiang Mai en keus uit verschillende tours en excursies. Verlenging strandvakanite mogelijk.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Dag 1: Vertrek Amsterdam 

(ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Aankomst Bangkok.

Bij aankomst op het moderne, internationale vliegveld Suvarnabhumi wordt je opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse. Op weg naar het Trang Hotel, het hotel waar je de komende dagen zult verblijven, maken we een korte stop bij ons lokale kantoor, waar we de reis nog eens rustig door zullen nemen. Na ingecheckt te hebben in het hotel, heb je de rest van de dag de tijd deze wereldstad te verkennen. Het wordt een dag vol nieuwe indrukken, waarbij je onderweg de nodige tempeltjes en natuurlijk de glimlachende Thai tegen zult komen. Welkom in het Land van de Glimlach !

Dag 3

Bangkok (halve dag tour).

Het programma voor deze dag bepaal jezelf. Een dagje fietsen over de groene wegen, cultuur opdoen in Ayutthaya, de Grand Palace zien en klongs bevaren, je kunt vandaag kiezen wat je het liefst doet. Bespreek dit van te voren met onze vertegenwoordiger ter plaatse. 

Keuze tour / volle dag ;

1. Tempel tocht

2. Kanalen (Klong) vaart

3. Fietsen door de stad

4. Ayuthaya

5. kooklessen (halve dag)

Dag 4

Bangkok (dag ter vrije besteding).

Deze dag ben je vrij om zelf te besteden. Misschien wil je shoppen in de luxe winkelcentra, oude Aziatische kunst bewonderen in het Jim Thompson House, een Thaise massage of gewoon relaxed de vele facetten van deze bijzondere stad tot je nemen. Laat je evt. voor vertrek door Go-Asia adviseren. Optioneel kun je ook een dinerbuffet reserveren in het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower. Ook is het mogelijk om een dinercruise te reserveren over de Chao Phraya rivier waarbij je langs de prachtig verlichte monumenten vaart en geniet van het verrukkelijke Thaise eten.

Dag 5

Bangkok (keuzetour 3 dagen).

De komende dagen kun je een tour maken in de omgeving van Bangkok. U kunt kiezen uit de 3-daagse River Kwai tour of de 3-daagse Khao Yai Safari. Indien je voor de River Kwai tour kiest, word je op dag 7 afgezet bij het treinstation in Bangkok. Bij de Khao Yai Safari reis je op dag 7 met de bus terug naar het busstation in Bangkok. Je dient vanaf daar op eigen gelegenheid een taxi te nemen naar het treinstation in Bangkok.


De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt om 19:30 uur. Je slaapt in comfortabele bedden in de tweede klas van de trein, uiteraard met airconditioning. Tegen een kleine meerprijs kan ook eerste klas worden geboekt, waarin je beschikt over een privé-cabine voor twee personen.

Dag 6

Bangkok (keuzetour 3 dagen).

Keuzetour River Kwai of Khao Yai Safari (zie dag 5).

Dag 7

Bangkok (keuzetour 3 dagen).

Keuzetour River Kwai of Khao Yai Safari (zie dag 5).

Dag 8

Aankomst Chiang Mai.

Rond een uur of 10:00 arriveer je in Chiang Mai waar de lokale vertegenwoordiging je al staat op te wachten voor een transfer naar het Imperial Mae Ping Resort. De rest van de dag kun je even bijtanken bij het zwembad of alvast een bezoekje brengen aan de binnenstad van de op één na grootste stad van Thailand. De sfeer is er gemoedelijk en thuis voelen zul je zich er zeker. Valt deze dag op een zondag? Dan mag een bezoek aan de grootse zondagmarkt vol met eettentjes, kunst en live muziek zeker niet ontbreken.

Dag 9

Chiang Mai (dag ter vrije besteding).

Vandaag heb je een volle dag ter vrije besteding in het veelzijdige Chiang Mai. Je kunt natuurlijk lekker luieren bij het zwembad van het hotel, maar je kunt ook heel eenvoudig op eigen gelegenheid een aantal beroemde attracties van deze stad bezoeken. Hieronder valt zeker de Wat Phra Singh (de mooiste en één van de oudste tempels midden in het centrum van Chiang Mai) of de Wat Chedi Liam (de pyramide tempel van Chiang Mai), maar ook de prachtige wijds opgezette dierentuin aan de voet van de bergen, de Mae Sa vallei met o.a. olifantenkampen, snakefarms, orchideeënkwekerijen, en nog veel, veel meer. Je kunt een tuk-tuk of ‘songthaew’ (pick-up truck met bankjes achterin) voor weinig geld voor een dag huren om deze bezienswaardigheden te bezoeken. Mocht je jouw vrienden en familie bij thuiskomst culinair willen verrassen, dan is dit misschien een geschikte dag voor een cursus Thais koken. Voor de actievelingen is er onze welbekende ‘’heilige koe’’, de fiets, waarmee Chiang Mai en omstreken eens nader mee onder de loep kunnen worden genomen. Of breng een bezoek aan de vele nijverheidsbedrijfjes die Chiang Mai rijk is: de zijdewevers te San Kamphaeng, de parasolmakers te Bor Sang en de houtsnijders in Chiang Mai.

Dag 10

Chiang Mai (keuzetour 2 dagen).

Vandaag is het tijd de omgeving van Chiang Mai nader te ontdekken. Je kunt kiezen uit verschillende 2-daagse tours: - de Golden Triangle - een Jungle Experience - een tempelverblijf - de Lisu-ervaring. Op dag 11 wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Chiang Mai.

Dag 11

Chiang Mai (keuzetour 2 dagen).

Keuzetour.

Dag 12

Chiang Mai (Keuzetour).

Vandaag heb je de gelegenheid om de omgeving van Chiang Mai nader te ontdekken. Je kunt kiezen uit verschillende dagtochten zoals de Mahout dagtoer (minimaal 8 jaar), Mountainbiken rondom Chiang Mai, Jungle Flight, Lamphun dagtocht of de Olifanten voorstelling te Mae Sa. Laat je evt. voor vertrek door Go-Asia adviseren.

Keuze tour / volle dag ;

1.Doi Suthep + nijverheid

2. Een dag mahoet

3. Mini safari

4.Bergvolkeren

5. Lamphun

6. mountain biking

7. ATV

Dag 13

Chiang Mai – Bangkok (binnenlandse vlucht).

Deze ochtend kun je nog op je gemak ontbijten. In de middag vlieg je terug naar Bangkok en word je vanaf de luchthaven in Bangkok naar het treinstation gebracht. Om 19:30 uur vertrekt de nachttrein richting het zuiden, Surat Thani. Je slaapt wederom in comfortabele bedden in de tweede klas van de trein, uiteraard met airconditioning. Tegen een kleine meerprijs kan ook eerste klas worden geboekt, waarin je beschikt over een privé-cabine voor twee personen.

Dag 14

Surat Thani - Tree Tops.

Bij aankomst staat personeel van Tree Tops je al op te wachten voor een waar jungle avontuur in het Khao Sok Nationaal Park. Tree Tops biedt de mogelijkheid om speciale belevenissen in een echt, nog maagdelijk regenwoud te ondergaan. De boomhutten hoog tussen woudreuzen en de hutten op drijvende vlotten op het gigantische stuwmeer diep in het park, geven de gelegenheid om de ongereptheid van de natuur in je op te nemen. Het verblijf in de boomhutten is een avontuur op zich; wel dien je er rekening mee te houden dat een verblijf bij Tree Tops enigszins back-to-basic is. Op het meer waan je jezelf soms op een andere planeet zo spectaculair is de omgeving. De leisteen bergen rijzen daar vanaf de grond recht omhoog alsof je zich in een sciencefiction film beland bent. Deze tour is ontworpen om bezoekers een tropisch regenwoud en hopelijk ook de dieren die daar leven te laten bewonderen. In de loop van de morgen arriveer je per pick-up bij Tree Tops en betrek je de boomhut. Na de lunch zak je op avontuurlijke wijze de Khao Sok rivier af per kano of per autobinnenband, afhankelijk van de waterstand. Onderweg maken we een stop bij een waterval en een tempeltje waar een goede mogelijkheid is om apen te spotten. Je keert weer terug bij Tree Tops voor het avondeten en daarna kun je wat ons betreft de boom in voor je overnachting in de boomhut.

Dag 15

Tree Tops (dag 2).

Jungle avontuur in het Khao Sok Nationaal Park. In een pick-up truck ga je na het ontbijt naar een zeer groot meer. Met de boot vaar je tussen torenhoge leisteenbergen en gekleurde druipsteenrotsen diep het woud in naar je onderkomen op de verankerde vlotten. Geniet vanaf je verandaatje van de oerwoudgeluiden in deze vredige omgeving. Na de lunch ga je per boot naar vleermuisgrotten waar je bovendien kunt zwemmen. Op de terugweg naar de vlotten bezoek je nog een drijvend vissersdorpje. In de vroege avond, na het diner, staat er een kleinwild-ontdekkingswandeling op het programma. Overnachting op de bamboevlotten.

Dag 16

Dag 16 : Tree Tops (dag 3).

Jungle avontuur in het Khao Sok Nationaal Park. In de vroege morgen ga je per kano verscheidene apenkolonies spotten, met koffie en thee in de kano. De kans is zeer groot om zo vroeg in de morgen ook nog Hornbills te zien en horen vliegen. Hierna vertrekt de boot naar de “hoofdtoegang”.

Dag 17

Transfer luchthaven Bangkok.

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 18

Bangkok - Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Dag 17 t/m 22

Strandvakantie mogelijk te Phuket of Krabi.

Bekijk al onze Thailand reizen

Gallerij