Thailand in vogelvlucht 14 dagen

Thailand in vogelvlucht 14 dagen. Een 14-daags kennismakingsreis door Thailand. 

Met oa. Bangkok, River Kwai, Chiang Mai en Hua Hin strandvakantie.

Reis van dag tot dag

Dag 1

Dag 1: Vertrek Amsterdam 

(ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Aankomst Bangkok.

Bij aankomst op het moderne, internationale vliegveld Suvarnabhumi wordt je opgewacht door onze vertegenwoordiger ter plaatse. Op weg naar het Trang Hotel, het hotel waar je de komende dagen zult verblijven, maken we een korte stop bij ons lokale kantoor, waar we de reis nog eens rustig door zullen nemen. Na ingecheckt te hebben in het hotel, heb je de rest van de dag de tijd deze wereldstad te verkennen. Het wordt een dag vol nieuwe indrukken, waarbij je onderweg de nodige tempeltjes en natuurlijk de glimlachende Thai tegen zult komen. Welkom in het Land van de Glimlach !

Dag 3

Bangkok (halve dag tour).

Het programma voor deze dag bepaal jezelf. Een dagje fietsen over de groene wegen, cultuur opdoen in Ayutthaya, de Grand Palace zien en klongs bevaren, je kunt vandaag kiezen wat je het liefst doet. Bespreek dit van te voren met onze vertegenwoordiger ter plaatse. 

Keuze tour / volle dag ;

1. Tempel tocht

2. Kanalen (Klong) vaart

3. Fietsen door de stad

4. Ayuthaya

5. kooklessen (halve dag)

Dag 4

Bangkok.

Deze dag ben je vrij om zelf te besteden. Misschien wil je shoppen in de luxe winkelcentra, oude Aziatische kunst bewonderen in het Jim Thompson House, een Thaise massage of gewoon relaxed de vele facetten van deze bijzondere stad tot je nemen. Laat je eventueel door onze agent adviseren. Bespreek dit op dag 1 als je onze vertegenwoordiger ontmoet! Optioneel kun je via onze agent een dinerbuffet reserveren in het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower. Ook is het mogelijk om een dinercruise te reserveren over de Chao Phraya rivier waarbij je langs de prachtig verlichte monumenten vaart en geniet van het verrukkelijke Thaise eten.

Dag 5

Bangkok - River Kwai.

Tegen 6 uur in de ochtend wordt je bij het hotel afgehaald voor de reis naar de River Kwai. In Kanchanaburi – waar de Kwai langs stroomt – ga je naar het oorlogsmuseum, het internationale kerkhof van de dodenspoorweg en zie je de “echte” brug over de Kwai. Wij rijden verder met bestemming de aanlegplaats voor de longtailboot die jou naar het Floatel brengt. Na de lunch vaar je verder, rivier opwaarts tot aan de Hell-fire Pass. Je bezoekt de locatie waar de krijgsgevangenen hebben moeten werken en ziet het er bij gelegen museum. Daarna ga je terug naar de op vlotten gebouwde bungalows voor jouw overnachting. Bij het Floatel kun je in de rivier zwemmen en heb je ter afsluiting een optreden van Birmese dansen.

Dag 6

River Kwai - Bangkok - Chiang Mai (nacht trein 2é klasse).

Na het ontbijt bezoek je een vlakbij gelegen dorp van de uit Birma stammende Mon volk. Hierna gaat het met de boot terug naar de aanlegsteiger en neem je het boemeltreintje over de beruchte “Birma spoorlijn”. Deze tocht is erg spectaculair gezien het tracé dat het volgt. Vanaf Kanchanaburi rijden we weer terug naar het station van Bangkok en stap je over in de nachtrein (comfortabele bedden, 2de klas) die je naar het in het noorden gelegen Chiang Mai brengt. Tegen een kleine meerprijs kun je ook over een 1ste klas cabine beschikken voor 2 personen.

Dag 7

Chiang Mai.

Aankomst van de nachtrein in Chiang Mai is om ca. 10 uur in de ochtend. Je wordt begroet door onze vertegenwoordiger en zorgt voor jouw transfer naar het hotel. Deze dag ben je verder vrij. Misschien luieren aan het zwembad of maak een wandelingetje door deze 2de grootste stad van Thailand. Valt deze dag op een zondag, dan mag een bezoek aan de grootse zondagsmarkt met eettentjes, kunst en live muziek zeker niet ontbreken.

Dag 8

Chiang Mai (Doi Suthep, Kantoke Diner).

Tegen het middaguur halen wij jou af van het hotel en brengen je naar de meeste heilige tempel van het noorden, de Doi Suthep. Vanaf de tempel heb je een wijd blik over de laagvlakte en de stad Chiang Mai. Om de tempel te bereiken moet je wel eerst via de draken trap met 300 treden, naar boven. Maar je kunt het je ook makkelijk maken door het kabelbaantje te nemen. Eenmaal boven word je overspoeld met beelden, pagoden, schrijnen, rijen bronzen bellen, een grote gong en veel Boeddhistische kunst. In de met bladgoud bedekte stupa, worden de voor de boeddhisten heilige relikwieën bewaart. Een oase van rust met op de achtergrond de gezangen van de monniken brengen je in devote stemming. Daarna gaat het weer terug naar het hotel om je op te frissen alvorens wij je naar een Kantoke restaurant brengen. Gezeten op de vloer en ondersteund met comfortabele kussens geniet je van het traditionele eten en beleef je een optreden van typische Noord Thaise dansen met begeleidende muziek.

Dag 9

Chiang Mai.

Vandaag heb je een volle dag ter vrije besteding in het veelzijdige Chiang Mai. Luieren aan het zwembad of maak een wandeling langs de vele bezienswaardigheden van Chiang Mai. Of, huur een fiets maar je kunt ook voor de hele dag een tuk-tuk huren die jou naar de door jou gewenste locaties brengt. Optioneel, kun je ook een dagtocht boeken naar de velen boeiende en interessante locaties buiten Chiang Mai zoals b.v. nijverheidsbedrijfjes, parasolmakers, houtsnijders, zijdewevers of de orchideekwekerij.

Dag 10

Chiang Mai + dagtour.

Vandaag heb je de gelegenheid om de omgeving van Chiang Mai nader te ontdekken. Je kunt kiezen uit verschillende dagtochten zoals de Mahout dagtoer (minimaal 8 jaar), Mountainbiken rondom Chiang Mai, Jungle Flight of de Lamphun dagtocht. Bespreek dit van te voren met de gids. Keuze tour / volle dag ; 1. Doi Suthep + nijverheid 2. Een dag Mahoet 3. Mini safari 4. Bergvolkeren 5. Lamphun 6. Mountain biking 7. ATV

Dag 11

Chiang Mai - Bangkok (binnenlandse vlucht).

In de loop van de ochtend is er transfer naar de luchthaven van Chiang Mai. Je vliegt van Chiang Mai naar Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok staat het busje jou al op te wachten die jou naar de strandbestemming voor vandaag brengt. In Hua Hin begint nu het 2de deel van jouw vakantie. Nadat je bent ingecheckt in het hotel ben je de rest van de middag vrij.

Dag 12

Hua Hin – strandvakantie.

In deze favoriete badplaats van de Thais koninklijke familie zul je je zeker de komende dagen niet vervelen. Geniet van je welverdiende rust aan het strand, ga op verkenning in het Khao Sam Roi Yod of het Kaeng Krachan Nationaal Park, breng een bezoek aan de Pa La U watervallen of de wijnplantages net buiten Hua Hin, of maak een uitstapje naar het zomerpaleis van de Thaise koning net buiten Hua Hin. ‘s Avonds kun je je vermaken op de plaatselijke night market.

Dag 13

Hua Hin 

Strandvakantie.

Hua Hin 

Strandvakantie.

Dag 14

Hua Hin

Strandvakantie.

Dag 15

Transfer luchthaven Hua Hin - Bangkok.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar mee je vliegt, vindt in de loop van de dag de transfer plaats van Hua Hin naar het vliegveld van Bangkok. Hier eindigt jouw reis door Thailand.

Dag 16

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt).

Einde rondreis.

Bekijk al onze Thailand reizen

Gallerij