Update cookies preferences

Vietnam en Cambodja Ontdekkingstour 21 dagen.

Een 21-daagse ontdekkingstour door Vietnam en Cambodja. Met vele fantastische en onvergetelijke hoogtepunten. 

Met o.a. Cambodja tempel Siem Raep, Hanoi City, Halong Bay cruise, trekking Nationaal Park, lokale stammen, watervallen en de mooiste landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2

Aankomst Hanoi (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst wordt je opgewacht door je chauffeur en gids. Je wordt naar je hotel gebracht. Rest van de dag ben je vrij en kun je op eigen gelegenheid de stad Hanoi verkennen of een wandeling maken langs het Hoan Kiem meer (afhankelijk van aankomsttijd Hanoi).

Dag 3

Hanoi City Tour.

Vandaag de hele dag excursies! De tour begint met een bezoek aan het Presidentiele Ho Chi Minh mausoleum en het verblijf. We brengen ook een bezoekje aan de beroemde One Pillar Pagoda. Na dit bezoek gaan we naar het Museum voor Volkenkunde, dit is een interessant museum met de etnische kostuums van de verschillende minderheden van Vietnam, evenals relikwieën, gereedschappen en zelfs replica's op ware grootte van hun huizen en gebouwen. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar de Tempel van literatuur, welke de 1e universiteit was van Vietnam en gebouwd werd in 1070. We maken ook een wandeling door het “Old Quarter”. Hierna gaan we genieten van een unieke waterpoppenshow en je hebt diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hanoi.

Dag 4

Hanoi - Mai Chau.

Mai Chau is het hart van een prachtige vallei, ver weg van de drukte van Hanoi. Het dorp is een aantrekkelijke wildgroei, maar als je eenmaal door de rijstvelden wandelt en het dagelijkse lokale leven van dichtbij meemaakt, veranderd het in een paradijsje op aarde. Het is een prachtig gebied en de meeste bevolkingsgroepen zijn van de etnische White Thai, ook verwant met de stammen in Thailand, Laos en China. We vertrekken vanuit Hanoi en rijden westwaarts naar Hoa Binh City waar we even stoppen voor een kleine pauze en verfrissingen. We rijden verder naar Mai Chau Valley om hier de prachtige uitzichten te zien. Na de lunch in Mai Chau stad rijden we naar het White Thai dorpje Poomcong. ’s Middags lopen we naar het omliggende dorp. Onze gastheer voor de avond is een lid van de White Thai minderheid. We leren en zien hoe deze bevolking leeft en ontdekken zo meer van hun leven, tradities en culturele gewoonten. Avondmaaltijd bij de mensen thuis en overnachting in een paalwoning.

Dag 5

Mai Chau – Cuc Phuong National Park.

Na ontbijt in het Lac dorp vertrekken we naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Lunch in het park. In de namiddag een trekking om het park te ontdekken. Diner en overnachting in het park.

Dag 6

Hoa Lu, Tam Coc.

Na ontbijt in het park rijden we verder naar Tam Coc. Hier maken we een boottocht naar Tam Coc, waar kalksteen uitsteekt uit de groene rijstvelden. Dit herinnert ons aan Guilin (China) en Halong Bay Vietnam, wat het landschap de bijnaam “Halong Bay on land” geeft. We gaan in Ninh Ninh nog meer ontdekken, zoals het paleis dat werd gebruikt door de koning in de 10e eeuw. Het is beroemd door de houten overblijfselen de Dinh en Le tempels.

Dag 7

Ninh Binh - Halong.

We komen ongeveer om 12.00 uur in Halong aan en stappen hier op de zeilboot. Lunch aan boord terwijl de boot langs de baai vaart om te genieten van de prachtige kalkstenen uitzichten. Na een bezoek aan de Sung Sot Cave (verrassingsgrot) stoppen we bij een drijvend huis. Je kunt ook (optioneel) kayakken naar de Luon Cave om te genieten van de rustige sfeer van de baai. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8

Halong - Hanoi - Hue.

Dagindeling;

06h.0-07.00 uur; begin je dag met zwemmen, sporten of foto’s maken.

07.00-08.00 uur; Ontbijten bij zonsopgang.

09.00 uur; boot vaart verder naar het Van Gha vissersdorp waar je het dagelijkse leven kunt meemaken van de locale bevolking.

11.45 uur; transfer terug naar Hanoi en de reis eindigt bij het hotel rond 16.30 uur. 

Overnachting in trein.

Dag 9

Hue City tour.

We arriveren met de trein bij het Hue station om ca. 10.30 uur. De chauffeur en gids halen je op van het station en je hebt een transfer naar het hotel in Hue City. Na de lunch heb je een Citytour van een halve dag. De prachtige rivier pagode van Thien Mu, die nu wordt gezien als het symbool van Hue, de uitgebreide koninklijke graf van keizer Tu Duc zijn niet te missen bezienswaardigheden van Hue City. Deze excursies bezichtigen we tijdens een cruise van een halve dag op de Perfume rivier. Het uitzicht geeft je een voorproefje van het schilderachtige platteland. We bezoeken ook het mausoleum van keizer Minh Mang, welke is gesitueerd in een rustige omgeving met tuinen en meren. Na een indrukwekkende boottocht, maken we een wandeling naar de bruisende Dong Ba Market, dat een breed scala aan lokale producten en handwerk verkoopt. Onderweg passeren we vele fantastische eetgelegenheden, allemaal ideaal voor als je een aantal lokale delicatessen wilt proeven. Overnachting in het hotel.

Dag 10

Hue – Hoi An.

Na het ontbijt haalt je gids en chauffeur je op voor de transfer naar Hoi An. We passeren de Hai Van pas en hebben hier voldoende tijd om mooie foto’s te maken. We bezoeken het Non Nuoc steenhouwdorp, waar de lokale bevolking marmeren producten maken die naar vele landen wereldwijd geëxporteerd worden. Een bezoek aan het Cham museum mag niet ontbreken, hier worden ca. 300 sculpturen tentoongesteld. Enkele zijn gemaakt van terracotta uit de periode tussen de 5e en 15e eeuw. We gaan lunchen bij de lokale tuinen van Hoi An.

 

In de namiddag maken we een wandeling door deze betoverende stad. We volgen de smalle straatjes omlijnd dor eeuwenoude huizen beïnvloed door de Chinese, Japanse, Franse en Europese architectuur. We bezoek de vele bezienswaardigheden zoals de 400 jaar oude overdekte Japanse brug, de Phuc Kien assembly Halls en de lokale vismarkt en meer. Rond de stad zijn een groot aantal galerieën, waar je kleding op maat kunt laten maken.

Dag 11

Hoi An – My Son.

We reizen ongeveer 50 km van Hoi An naar het My Son heiligdom. Het heiligdom bestaat uit vele Champa tempels. Het is gelegen in een vallei van ongeveer twee kilometer breed en is omringd door twee bergketens. Het was ook de plaats van de religieuze ceremonies van de koningen van de Champa-dynastie. Het was tevens de begraafplaats van de Champa royals en van vele nationale helden. Het My Son tempelcomplex is een van de belangrijkste tempelcomplexen van het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië en is het belangrijkste erfgoed van deze aard in Vietnam. Hoewel het complex is vernietigd na verloop van tijd, zien we toch veel majestueuze oude ruïnes van tempels in het gebied.

Dag 12

Hoi An – Qui Nhon.

Na het ontbijt haalt je chauffeur en gids je op voor de transfer naar Qui Nhon. Onderweg maken we voldoende stops om mooie foto’s te maken van de vele landschappen. Bij aankomst Qui Nhon inchecken in het hotel. Rest van de middag vrij om zelf de stad te ontdekken.

Dag 13

Qui Nhon – Nha Trang.

Na het ontbijt haalt je chauffeur en gids je op voor de transfer naar Nha Trang. Onderweg maken we voldoende stops om mooie foto’s te maken van de vele landschappen. Bij aankomst Nha Trang inchecken in het hotel. Rest van de middag vrij om zelf te stad te ontdekken.

Dag 14

Nha Trang – Mui Ne.

Na het ontbijt haalt je chauffeur en gids je op voor de transfer naar Mui Ne. Onderweg maken we voldoende stops om mooie foto’s te maken van de vele landschappen. Bij aankomst Mui Ne inchecken in het hotel. Rest van de middag vrij om zelf te stad te ontdekken of genieten van het strand.

Dag 15

Mui Ne - HCMC (Saigon).

Vandaag een rit naar Ho Chi Minh stad, ook wel bekend als Saigon. Dit is de grootste stad in Vietnam en de economische hoofdstad van het land. Het grootstedelijk gebied Ho Chi Minh-stad en de omliggende steden wordt bevolkt door meer dan 9 miljoen mensen. We maken een korte rondleiding door de stad en bezoeken het Herenigingspaleis, War Remnants Museum en de Notre Dame Kathedraal. Je zult ook genieten van de vele mooie Franse koloniale gebouwen, zoals het belangrijkste postkantoor en het voormalige Hotel de Ville (stadhuis). Als de tijd het toelaat, bezoeken we de bruisende Cho Lon markt (Chinatown). Deze excursie helpt u de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en laat de overvloed van verse lokale producten zien welke een belangrijk onderdeel van de Vietnamese keuken zijn. Overnachting in het Hotel.

Dag 16

HCMC (Saigon) – Cu Chi.

Vandaag rijden we verder naar Cao Dai Holy See en wonen hier de noontide dienst ceremonie bij en bezoeken de Cu Chi Tunnels. Cu Chi is eigenlijk de naam van de wijk, die een uitgebreid ondergronds netwerk (circa 200 kilometer) van tunnels heeft. De tunnels zijn in eerste instantie gegraven door de Viet Minh en later uitgebreid door de Viet Cong. De tunnels bevatte ziekenhuizen, accommodatie en scholen en werden op grote schaal gebruikt voor toevlucht en opslag. Ze werden ook gebruikt als militaire basis voor de Vietcong. Het TET offensief werd in 1968 gelanceerd vanuit Cu Chi met een verrassend effect. Een deel van de tunnels is verbreed zodat toeristen een gevoel kunnen krijgen hoe het leven onder de grond geweest zou moeten zijn. 

Let op; dit kan soms erg warm en claustrofobisch zijn! Overnachting in het hotel.

Dag 17

HCMC (Saigon) - Mekong.

In de ochtend een transfer naar My Tho. We maken een boottocht stroomafwaarts naar Ben Tre waar je de gelegenheid hebt om de lokale mensen mee te maken welke leven in de Mekong Delta. Later kun je een fietstochtje maken of laat je vervoeren door een paardenkarretje over smalle weggetjes. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we verder naar Can Tho, de stad ligt aan de Mekong Delta.

Dag 18

Mekong - HCMC (Saigon).

Transfer naar Ninh Kieu haven voor een boottocht naar Cai Rang drijvende markt. Ervaar en zie de lokale activiteiten. Verder met de boot door smalle kanalen en bezoek lokale boomgaarden om hier het heerlijke fruit te proeven. Na de boottocht terug naar HCMC (Saigon).

Dag 19

HCMC – Siem Reap (Cambodja).

Transfer naar de luchthaven van HCMC voor de vlucht naar Siem Raep. Je wordt van harte welkom geheten door je Cambodjaanse gids op het vliegveld van Siem Riep. Siem Raep heeft een koloniale en Chinese stijl van architectuur. Deze vind je o.a. terug in de oude Franse wijk en rond de oude markt. In de stad zijn er ambachtelijke winkeltjes, zijde boerderijen, rijstvelden en platteland, vissersdorpjes en een vogelreservaat bij het Tonle Sap meer. Het is de toegangspoort stad voor het nabijgelegen Angkor Wat. Vandaag ga je genieten van een diner met Apsara’s die een dans vertonen in een lokaal restaurant en later naar je hotel voor een overnachting in Siem Reap.

Dag 20

Siem Reap.

Angkor Wat (of Angkor Vat) is een tempelcomplex in Angkor, Cambodja gebouwd voor de Koning Suryavarman II in de vroege 12e eeuw als zijn tempel en tevens hoofdstad. De tempel is de belichaming van de hoge klassieke stijl van de Khmer architectuur. Het is uitgegroeid tot een symbool van Cambodja, o.a. weergegeven op de Nationale vlag. Het is tevens de belangrijkste bezienswaardigheid en attractie voor bezoekers en reizigers. 


We rijden naar het Zuiden van Angkor Thom, de beroemde Bayon tempel en is uniek om zijn 54 torens versierd met meer dan 200 lachende gezichten van Avolokitesvara, Baphoun, het Terras van Tempel, olifanten en Terras van de Leper Koning. We gaan de tempel verder ontdekken en bezoeken het prachtige Ta Prohm omarmd door de wortels van de enorme vijgenbomen en reusachtige klimplanten. 


In de namiddag bezoeken we de beroemde tempel Angkor Wat. De tempel is een World Heritage Site sinds 1992, beroemd om haar schoonheid en pracht. Daarna bezoeken we de Bakheng tempel en genieten we van een romantische zonsondergang met uitzicht vanaf de Bakheng heuvel. Vanavond kun je ook genieten van een 1 uur durende voetmassage voordat we terug gaan naar het hotel. Overnachting in het hotel in Siem Reap.

Dag 21

Siem Reap.

Na het ontbijt brengen we de gehele dag een bezoek aan Banteay, bijna voor een ieder de meest favoriete tempelcomplex. De bijzondere charme van deze tempel ligt in zijn compacte formaat, opmerkelijke staat van bewaring en de voortreffelijkheid van het decoratieve gravure. Banteay Samre kan echt niet worden gemist! Zijn roze-gekleurde zandstenen muren zijn versierd met houtsnijwerk en bas-reliëfs, die tot de meest talentvolle snijwerken behoren wat Angkor te bieden heeft. De Banteay Srei-tempel is beroemd om zijn wandversierselen, die worden gerekend tot de beste voorbeelden van klassieke Khmer-architectuur. In het roze zandsteen zijn talloze gedetailleerde basreliëfs gemaakt. Het stamt al uit 967 na Chr., wat archeologen heeft verbaasd. Opmerkelijk is daarnaast dat dit de enige tempel is die niet door een koning is gemaakt, maar door een dienaar met de naam Yajnavaraha. Deze tempel ligt 25 kilometer van Angkor Wat en Angkor Thom, maar is door zijn reliëfs en ligging zeer bijzonder. 


We gaan verder en hebben een rit op een ossenkar. We bezoeken de Khmer dorpen en genieten van het uitzicht op de rijstvelden en de vele palmbomen. We gaan aan boord van een boot voor een boottocht op het Tonle Sap meer. Hier kun je genieten van een korte cruise langs drijvende dorpen compleet met scholen, restaurants en ziekenhuizen.

Dag 22

Siem Reap - vertrek naar Amsterdam (transfer naar luchthaven).

In de ochtend ben je vrij totdat het tijd is voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 23

HCMC – Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Alle reizen Vietnam

Gallerij