Update cookies preferences

Vietnam - Ha Giang Ontdekkingstour en Trekking 19 dagen.

Een 19-daagse ontdekkingstour door Vietnam met vele fantastische en onvergetelijke hoogtepunten. Met o.a. Trekking Ha Giang 5 dagen, Hanoi City, Halong Bay cruise, overnachting bij de lokale mensen thuis, lokale stammen, watervallen en de mooiste landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2

Aankomst Hanoi (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst wordt je opgewacht door je chauffeur en gids. Je wordt naar je hotel gebracht. Rest van de dag ben je vrij en kun je op eigen gelegenheid de stad Hanoi verkennen of een wandeling maken langs het Hoan Kiem meer (afhankelijk van aankomsttijd Hanoi).

Dag 3

Hanoi City Tour.

Vandaag de hele dag excursies! De tour begint met een bezoek aan het Presidentiele Ho Chi Minh mausoleum en het verblijf. We brengen ook een bezoekje aan de beroemde One Pillar Pagoda. Na dit bezoek gaan we naar het Museum voor Volkenkunde, dit is een interessant museum met de etnische kostuums van de verschillende minderheden van Vietnam, evenals relikwieën, gereedschappen en zelfs replica's op ware grootte van hun huizen en gebouwen. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar de Tempel van literatuur, welke de 1e universiteit was van Vietnam en gebouwd werd in 1070. We maken ook een wandeling door het “Old Quarter”. Hierna gaan we genieten van een unieke waterpoppenshow en je hebt diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hanoi.

Dag 4

Hanoi - Ha Giang.

Na het ontbijt wordt je opgehaald door je chauffeur. Onderweg naar naar Ha Giang bezoeken we het Volkenkunde museum in de provincie Thai Nguyen. Bij aankomst te Ha Giang kun je de rest van de dag vrij besteden. Je kunt naar een Tay dorp wandelen om het locale leven te zien. Overnachting in Homestay.

Dag 5

Ha Giang - lokaal dorp.

We maken een mooie trekkingtocht naar het Dzao dorp en je kunt onderweg genieten van een adembenemend landschap met terrasvelden, palmbomen en de locale mensen die werken op de boerderij. Je hebt lunch in het dorp. s’ Middags meer wandelen langs de dorpen alvorens terug te gaan naar het Tay dorp. Dineren en logeren bij de locale bevoking.

Dag 6

Ha Giang - Meo Vac.

Na ontbijt afscheid nemen van de lokale familie, we gaan met de auto verder naar Meo Vac. We maken onderweg een aantal stops om het fascinerende landschap te zien. Je kunt hier de mooiste foto’s maken. Zodra we aankomen bij Meo Vac brengen we eerst een bezoek aan het nabijgelegen dorp Sang Pa A (Lo Lo bergvolk). Later diner en overnachting in Meo Vac.

Dag 7

Meo Vac - Dong Van - Yen Minh - Ha Giang.

We bezoeken de Meo Vac markt (indien op zondag). We gaan verder naar Dong Van via de Ma Pi Leng pas. Lunch onderweg. In de namiddag we bezoeken Vuong Chi Sinh’s huis, een landheer van het H’Mong bergvolk. We rijden door naar Ha Giang en geniet van de landschappen in Ye Minh dennenbos, voldoende tijd om hier foto’s te nemen. Diner in Ha Giang, s ’avonds vrij om de stad te verkennen.

Dag 8

Ha Giang – Sapa.

Met de auto terug naar Sapa. Onderweg een aantal stops voor pauze en foto’s te maken. Diner in Sapa, s ’avonds vrij om de stad te verkennen.

Dag 9

Sapa Trekking.

Na het ontbijt haalt je gids je op voor de transfer naar de Golden Stream Valley, we stoppen bij Ta Van Village. We lopen naar het dorp en maken een mooie trekkingtocht van Ta Van Village naar Giang Ta Chai Village. Tijdens de trekking ervaar je een aantal uitdagingen zoals het lopen op smalle paadjes bij de rijstvelden en steile berghellingen. Het pad leidt door dichte vegetatie naar het dorp van de Red Dzao bergvolk welke neergestreken zijn op de Hoang Lien berghelling. We lopen verder downhill en hebben lunch bij een beekje voor een picknick. In de namiddag een trekking van 1.5 uur bergopwaarts alvorens weer af te dalen naar het schilderachtige Tay Hill dorp Ban Ho. Na inchecken in het lokale huis waar je overnacht, kun je een frisse douche halen bij de La Vie waterval. Diner en overnachting in lokaal huis.

Dag 10

Sapa – Hanoi.

Vanmorgen beginnen we de dag met een lichte trekking over onverharde paden, genieten van de rustige sfeer van de vallei. Met uitzicht op prachtige paalwoningen en rijstterrassen. We steken een beekje en een loopbrug over en gaan verder naar Thanh Phu Village. In dit schilderachtige dal vindt je een aantal afgelegen dorpen van de Tay en Xa Pho bergstammen. We passeren rijst en maisvelden. Na de picknick lunch lopen we terug via een andere weg naar de auto waar je chauffeur je opwacht. Rest van de middag vrij in Sapa. Hierna gaan we terug naar Hanoi, onderweg de meest prachtige landschappen. Terug naar Lao Cai om de trein te nemen naar Hanoi. Overnachting in trein.

Dag 11

Hanoi – Halong - boottocht.

Vroeg in de ochtend kom je met de trein aan in Hanoi. Hier ontmoet je de locale gids. Je overnacht in een klein hotelletje, hier kun je een ontbijt nuttigen en nog wat bijslapen. Je hebt vandaag een fraaie cruise en overnachting aan boord van een zeilschip.

De dagindeling is als volgt;

08.00 uur; transfer vanaf het hotel

12.00-13.00 uur; vertrek zeilschip en een briefing over de zeiltocht.

13.00-15.30 uur; geniet van een heerlijke lunch, de zeilboot gaat verder langs de limestone eilanden van Fighting Cock, Dog Rock and Incense Burner, etc.

15.30-17.30 uur; we bezoeken Sung Sot Cave en je kunt kayakken langs de verborgen gedeelten van de baai.

17.30-19.00 uur; zwemmen, ontspannen en genieten van de zonsondergang.

19.00 uur; lunch wordt geserveerd. Lekker socializen met de overige reizigers op de boot. Overnachting op de boot.

Dag 12

Halong – Hanoi – vervolg boottocht.

Dagindeling;

06h.0-07.00 uur; begin je dag met zwemmen, sporten of foto’s maken.

07.00-08.00 uur; Ontbijten bij zonsopgang.

09.00 uur; boot vaart verder naar het Van Gha vissersdorp waar je het dagelijkse leven kunt meemaken van de locale bevolking.

11.45 uur; transfer terug naar Hanoi en de reis eindigt bij het hotel rond 16.30 uur.

Overnachting in trein.

Dag 13

Hanoi – Hue.

We arriveren met de trein bij het Hue station om ca. 10.30 uur. De chauffeur en gids halen je op van het station en je hebt een transfer naar het hotel in Hue City. Na de lunch heb je een Citytour van een halve dag. De prachtige rivier pagode van Thien Mu, die nu wordt gezien als het symbool van Hue, de uitgebreide koninklijke graf van keizer Tu Duc zijn niet te missen bezienswaardigheden van Hue City. Deze excursies bezichtigen we tijdens een cruise van een halve dag op de Perfume rivier. Het uitzicht geeft je een voorproefje van het schilderachtige platteland. We bezoeken ook het mausoleum van keizer Minh Mang, welke is gesitueerd in een rustige omgeving met tuinen en meren. Na een indrukwekkende boottocht, maken we een wandeling naar de bruisende Dong Ba Market, dat een breed scala aan lokale producten en handwerk verkoopt. Onderweg passeren we vele fantastische eetgelegenheden, allemaal ideaal voor als je een aantal lokale delicatessen wilt proeven. Overnachting in het hotel.

Dag 14

Hue city – Hoi An.

Na het ontbijt haalt je gids en chauffeur je op voor de transfer naar Hoi An. We passeren de Hai Van pas en hebben hier voldoende tijd om mooie foto’s te maken. We bezoeken het Non Nuoc steenhouwdorp, waar de lokale bevolking marmeren producten maken die naar vele landen wereldwijd geëxporteerd worden. Een bezoek aan het Cham museum mag niet ontbreken, hier worden ca. 300 sculpturen tentoongesteld. Enkele zijn gemaakt van terracotta uit de periode tussen de 5e en 15e eeuw. We gaan lunchen bij de lokale tuinen van Hoi An.

 

In de namiddag maken we een wandeling door deze betoverende stad. We volgen de smalle straatjes omlijnd door eeuwenoude huizen beïnvloed door de Chinese, Japanse, Franse en Europese architectuur. We bezoek de vele bezienswaardigheden zoals de 400 jaar oude overdekte Japanse brug, de Phuc Kien assembly Halls en de lokale vismarkt en meer. Rond de stad zijn een groot aantal galerieën, waar je kleding op maat kunt laten maken.

Dag 15

Hoi An- My Son - Hoi An.

We reizen ongeveer 50 km van Hoi An naar het My Son heiligdom. Het heiligdom bestaat uit vele Champa tempels. Het is gelegen in een vallei van ongeveer twee kilometer breed en is omringd door twee bergketens. Het was ook de plaats van de religieuze ceremonies van de koningen van de Champa-dynastie. Het was tevens de begraafplaats van de Champa royals en van vele nationale helden. Het My Son tempelcomplex is een van de belangrijkste tempelcomplexen van het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië en is het belangrijkste erfgoed van deze aard in Vietnam. Hoewel het complex is vernietigd na verloop van tijd, zien we toch veel majestueuze oude ruïnes van tempels in het gebied.

Dag 16

Hoi An – HCMC (Saigon) (binnenlandse vlucht).

Vandaag heb je een binnenlandse vlucht van Hoi An naar Ho Chi Minh stad, ook wel bekend als Saigon. Dit is de grootste stad in Vietnam en de economische hoofdstad van het land. Het grootstedelijk gebied Ho Chi Minh-stad en de omliggende steden wordt bevolkt door meer dan 9 miljoen mensen. We maken een korte rondleiding door de stad en bezoeken het Herenigingspaleis, War Remnants Museum en de Notre Dame Kathedraal. Je zult ook genieten van de vele mooie Franse koloniale gebouwen, zoals het belangrijkste postkantoor en het voormalige Hotel de Ville (stadhuis). Als de tijd het toelaat, bezoeken we de bruisende Cho Lon markt (Chinatown). Deze excursie helpt u de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en laat de overvloed van verse lokale producten zien welke een belangrijk onderdeel van de Vietnamese keuken zijn. Overnachting in het Hotel.

Dag 17

HCMC (Saigon) – Cao Dai – Cu Chi - HCMC.

Vandaag rijden we verder naar Cao Dai Holy See en wonen hier de noontide dienst ceremonie bij en bezoeken de Cu Chi Tunnels. Cu Chi is eigenlijk de naam van de wijk, die een uitgebreid ondergronds netwerk (circa 200 kilometer) van tunnels heeft. De tunnels zijn in eerste instantie gegraven door de Viet Minh en later uitgebreid door de Viet Cong. De tunnels bevatte ziekenhuizen, accommodatie en scholen en werden op grote schaal gebruikt voor toevlucht en opslag. Ze werden ook gebruikt als militaire basis voor de Vietcong. Het TET offensief werd in 1968 gelanceerd vanuit Cu Chi met een verrassend effect. Een deel van de tunnels is verbreed zodat toeristen een gevoel kunnen krijgen hoe het leven onder de grond geweest zou moeten zijn. Let op; dit kan soms erg warm en claustrofobisch zijn! Overnachting in het hotel.

Dag 18

HCMC – My Tho – Ben Tre – Can Tho.

Geniet van de prachtige reis langs de National Highway omgeven door groene rijstvelden. Bij aankomst te My Tho bezoeken we de Vinh Trang pagode. We maken een ontspannen boottochtje langs de rivier, bekijken de paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oevers van de rivier. Bij een Tortoise eilandje lunchen we in de tuin van een boomgaard. Hierna een boottocht naar An Khanh, een minder toeristische attractie in Ben Tre. Je hebt een tochtje in een sampan onder de schaduw van de vele kokosnootbomen langs de natuurlijke grachten. Later kun je tijdens het eten en drinken van fruit en honingthee genieten van lokale Zuid Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de plaatselijke bevolking. We bezoeken later ook een familiebedrijf waar de levensstijl het idyllische landelijke leven belichaamt. Je kunt hier proeven van het kokosnotensuikergoed en je observeert het pastorale leven als je wandelt door de dorpen en fruitplantages. Deze dag biedt je een fascinerend inzicht in het dagelijks leven in de Mekong Delta en ben je verzekerd van je eigen privé- collectie ervaringen en het mee naar huis nemen van de mooie herinneringen. Overnachting in hotel.

Dag 19

Can Tho – HCMC (Saigon).

Transfer naar Ninh Kieu haven voor een boottocht naar Cai Rang drijvende markt. Ervaar en zie de lokale activiteiten. Verder met de boot door smalle kanalen en bezoek lokale boomgaarden om hier het heerlijke fruit te proeven. Na de boottocht terug naar HCMC (Saigon).

Dag 20

Vertrek HCMC (Saigon) naar Amsterdam (transfer naar luchthaven).

In de ochtend ben je vrij totdat het tijd is voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 21

HCMC – Amsterdam. Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt).

Einde rondreis.

Alle reizen Vietnam

Gallerij