Update cookies preferences

Vietnam ontdekkingstour 15 dagen.

Een 15-daagse ontdekkingstour door Vietnam met vele fantastische en onvergetelijke hoogtepunten. Met o.a. Hanoi City, Halong Bay cruise, overnachting bij de lokale mensen thuis, lokale stammen, watervallen en de mooiste landschappen!

Reis van dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam (ook Brussel of Frankfurt mogelijk).

Vlucht van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2

Aankomst Hanoi (start auto en chauffeur - kennismaking - transfer naar het hotel).

Bij aankomst wordt je opgewacht door je chauffeur en gids. Je wordt naar je hotel gebracht. Rest van de dag ben je vrij en kun je op eigen gelegenheid de stad Hanoi verkennen of een wandeling maken langs het Hoan Kiem meer (afhankelijk van aankomsttijd Hanoi).

Dag 3

Hanoi city – Lao Cai.

Vandaag de hele dag excursies! De tour begint met een bezoek aan het Presidentiele Ho Chi Minh mausoleum en het verblijf. We brengen ook een bezoekje aan de beroemde One Pillar Pagoda. Na dit bezoek gaan we naar het Museum voor Volkenkunde, dit is een interessant museum met de etnische kostuums van de verschillende minderheden van Vietnam, evenals relikwieën, gereedschappen en zelfs replica's op ware grootte van hun huizen en gebouwen. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we naar de Tempel van literatuur, welke de 1e universiteit was van Vietnam en gebouwd werd in 1070. We maken een fietstocht rond de oude wijken. Hierna gaan we genieten van een unieke waterpoppenshow. We dineren in een plaatselijk restaurant alvorens we de nachttrein nemen naar Spa. (overnachting in trein naar Lao Cai).

Dag 4

Lao Cai aankomst – Sapa.

We komen al vroeg aan in het Lao Cai treinstation. Je hebt nu een transfer naar Sapa stad. We beginnen hier onze trekking met een wandeling naar het Zuidwesten van Sapa (12 km), we bezoeken Y Linh Ho en Lao Chai dorpen van de H'mong minderheid. Na de lunch bij een lokale familie of in een restaurantje aan de oevers van de rivier we wandelen verder naar naar het Ta Van Village waar we overnachten bij een locale familie. Hier heb je de gelegenheid om hun cultuur, dagelijkse leven en werk van dichtbij mee te maken. Overnachting bij de lokale familie.

Dag 5

Sapa Trekking.

We wandelen verder naar 2 dorpen van de rode Dzao en de H'mong (Giang Ta Chai & Su Pan). Je ziet onderweg een prachtige waterval en een rotan brug. Geniet hier vooral van de mooie landschappen! We wandelen verder door een bamboebos alvorens we met de auto een transfer hebben naar Sapa.

Dag 6

Sapa – Hanoi.

Gelegen op 110km van Sapa, het bergstadje Bac Ha is goed bekend bij reizigers en heeft de meest kleurrijke markt van de bergstammen in het noorden van Vietnam. Deze markt is er elke zondag en wordt bijgewoond door minimaal 8 etnische minderheden. De markt duurt van 09.00 tot 02.00 uur. Er is ook de mogelijkheid voor toeristen om het H'mong King's Paleis te ontdekken (oud gebouw gebouwd met de Franse en Chinese stijl). In de namiddag hebben we een lichte trekking om het Ban Pho dorp te bezoeken. Het is het thuisgebied van de H'mong minderheid. We worden door de bevolking uitgenodigd om meerdere lokale huizen te bezoeken. Samen met de lokale mensen drink je samen thee en maiswijn. Luister naar de gastheer naar verhalen over de familie en hun leefgewoonten. Hierna gaan we terug naar Hanoi, onderweg de meest prachtige landschappen. Terug naar Lao Cai om de trein te nemen naar Hanoi. Overnachting in trein.

Dag 7

Hanoi – Halong - boottocht.

Vroeg in de ochtend kom je met de trein aan in Hanoi. Hier ontmoet je de locale gids. Je overnacht in een klein hotelletje, hier kun je een ontbijt nuttigen en nog wat bijslapen. Je hebt vandaag een fraaie cruise en overnachting aan boord van een zeilschip.

De dagindeling is als volgt;

08.00 uur; transfer vanaf het hotel

12.00-13.00 uur; vertrek zeilschip en een briefing over de zeiltocht.

13.00-15.30 uur; geniet van een heerlijke lunch, de zeilboot gaat verder langs de limestone eilanden van Fighting Cock, Dog Rock and Incense Burner, etc.

15.30-17.30 uur; we bezoeken Sung Sot Cave en je kunt kayakken langs de verborgen gedeelten van de baai.

17.30-19.00 uur; zwemmen, ontspannen en genieten van de zonsondergang.

19.00 uur; lunch wordt geserveerd. Lekker socializen met de overige reizigers op de boot. Overnachting op de boot.

Dag 8

Halong – Hanoi – vervolg boottocht (brunch).

Dagindeling; 06.00-07.00 uur; begin je dag met zwemmen, sporten of foto’s maken.

07.00-11.00 uur; Ontbijten bij zonsopgang. Bezoek Ti Top Island, cruise naar Ba Hang Fishing Village, we passeren Dog Rock and Incense Burner en dan terug naar de Harbor Have, lunch rond 11.00 uur.

12.00-16.30 uur; transfer terug naar Hanoi en de reis eindigt bij het hotel rond 16.30 uur.

Overnachting in Hotel, Hanoi.

Dag 9

Hanoi – Hue (binnenlandse vlucht).

Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd alvorens je chauffeur je ophaalt voor een transfer naar de Hanoi luchthaven voor de vlucht naar Hue City. Je maakt kennis met je lokale gids voor Hue bij aankomst op de luchthaven. Vervolgens een transfer naar je hotel in Hue City. Rest van de middag vrij.

Dag 10

Hue city.

De prachtige rivier pagode van Thien Mu, die nu wordt gezien als het symbool van Hue, de uitgebreide koninklijke graf van keizer Tu Duc zijn niet te missen bezienswaardigheden van Hue City. Deze excursies bezichtigen we tijdens een cruise van een halve dag op de Perfume rivier. Het uitzicht geeft je een voorproefje van het schilderachtige platteland. We bezoeken ook het mausoleum van keizer Minh Mang, welke is gesitueerd in een rustige omgeving met tuinen en meren. Na een indrukwekkende boottocht, maken we een wandeling naar de bruisende Dong Ba Market, dat een breed scala aan lokale producten en handwerk verkoopt. Onderweg passeren we vele fantastische eetgelegenheden, allemaal ideaal voor als je een aantal lokale delicatessen wilt proeven. Overnachting in het hotel.

Dag 11

Hue - Hoi An.

Na het ontbijt haalt je gids en chauffeur je op voor de transfer naar Hoi An. We passeren de Hai Van pas en hebben hier voldoende tijd om mooie foto’s te maken. We bezoeken het Non Nuoc steenhouwdorp, waar de lokale bevolking marmeren producten maken die naar vele landen wereldwijd geëxporteerd worden. Een bezoek aan het Cham museum mag niet ontbreken, hier worden ca. 300 sculpturen tentoongesteld. Enkele zijn gemaakt van terracotta uit de periode tussen de 5e en 15e eeuw. We gaan lunchen bij de lokale tuinen van Hoi An.

Dag 12

Hoi An – My Son - Hoi An.

We reizen ongeveer 50 km van Hoi An naar het My Son heiligdom. Het heiligdom bestaat uit vele Champa tempels. Het is gelegen in een vallei van ongeveer twee kilometer breed en is omringd door twee bergketens. Het was ook de plaats van de religieuze ceremonies van de koningen van de Champa-dynastie. Het was tevens de begraafplaats van de Champa royals en van vele nationale helden. Het My Son tempelcomplex is een van de belangrijkste tempelcomplexen van het Hindoeïsme in Zuidoost-Azië en is het belangrijkste erfgoed van deze aard in Vietnam. Hoewel het complex is vernietigd na verloop van tijd, zien we toch veel majestueuze oude ruïnes van tempels in het gebied. In de namiddag maken we een wandeling door deze betoverende stad. We volgen de smalle straatjes omlijnd dor eeuwenoude huizen beïnvloed door de Chinese, Japanse, Franse en Europese architectuur. We bezoek de vele bezienswaardigheden zoals de 400 jaar oude overdekte Japanse brug, de Phuc Kien assembly Halls en de lokale vismarkt en meer. Rond de stad zijn een groot aantal galerieën, waar je kleding op maat kunt laten maken.

Dag 13

Hoi An – HCMC (Saigon) (binnenlandse vlucht).

Vandaag heb je een binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh stad, ook wel bekend als Saigon. Dit is de grootste stad in Vietnam en de economische hoofdstad van het land. Het grootstedelijk gebied Ho Chi Minh-stad en de omliggende steden wordt bevolkt door meer dan 9 miljoen mensen. We maken een korte rondleiding door de stad en bezoeken het Herenigingspaleis, War Remnants Museum en de Notre Dame Kathedraal. Je zult ook genieten van de vele mooie Franse koloniale gebouwen, zoals het belangrijkste postkantoor en het voormalige Hotel de Ville (stadhuis). Als de tijd het toelaat, bezoeken we de bruisende Cho Lon markt (Chinatown). Deze excursie helpt u de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en laat de overvloed van verse lokale producten zien welke een belangrijk onderdeel van de Vietnamese keuken zijn. Overnachting in het Hotel.

Dag 14

HCMC (Saigon) – Cu Chi – Cao Dai.

Vandaag rijden we verder naar Cao Dai Holy See en wonen hier de noontide dienst ceremonie bij en bezoeken de Cu Chi Tunnels. Cu Chi is eigenlijk de naam van de wijk, die een uitgebreid ondergronds netwerk (circa 200 kilometer) van tunnels heeft. De tunnels zijn in eerste instantie gegraven door de Viet Minh en later uitgebreid door de Viet Cong. De tunnels bevatte ziekenhuizen, accommodatie en scholen en werden op grote schaal gebruikt voor toevlucht en opslag. Ze werden ook gebruikt als militaire basis voor de Vietcong. Het TET offensief werd in 1968 gelanceerd vanuit Cu Chi met een verrassend effect. Een deel van de tunnels is verbreed zodat toeristen een gevoel kunnen krijgen hoe het leven onder de grond geweest zou moeten zijn. Let op; dit kan soms erg warm en claustrofobisch zijn! Overnachting in het hotel.

Dag 15

HCMC (Saigon) – Mekong delta.

Geniet van de prachtige reis langs de National Highway omgeven door groene rijstvelden. Bij aankomst te My Tho bezoeken we de Vinh Trang pagode. We maken een ontspannen boottochtje langs de rivier, bekijken de paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oevers van de rivier. Bij een Tortoise eilandje lunchen we in de tuin van een boomgaard. Hierna een boottocht naar An Khanh, een minder toeristische attractie in Ben Tre. Je hebt een tochtje in een sampan onder de schaduw van de vele kokosnootbomen langs de natuurlijke grachten. Later kun je tijdens het eten en drinken van fruit en honingthee genieten van lokale Zuid Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de plaatselijke bevolking. We bezoeken later ook een familiebedrijf waar de levensstijl het idyllische landelijke leven belichaamt. Je kunt hier proeven van het kokosnotensuikergoed en je observeert het pastorale leven als je wandelt door de dorpen en fruitplantages. Met de bus terug naar Ho Chi Minh City (Saigon). Deze dag biedt je een fascinerend inzicht in het dagelijks leven in de Mekong Delta en ben je verzekerd van je eigen privé- collectie ervaringen en het mee naar huis nemen van de mooie herinneringen. Overnachting in hotel.

Dag 16

Vertrek HCMC (Saigon) naar Amsterdam (transfer naar luchthaven).

In de ochtend ben je vrij totdat het tijd is voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 17

Aankomst Amsterdam.

Aankomst Amsterdam (of Brussel/Frankfurt). Einde rondreis.

Alle reizen Vietnam

Gallerij